Resor till La Réunion


La Réunion – här slösar naturen med skönhet och dramatik!

Under dina resor till La Réunion öar slås du direkt av den hänförande vackra naturen och det dramatiska landskapet som bäddar för en semester med äventyrsprofil!
Som du redan förstått är La Réunion som upplagt för dig som vill ha en semester med lite äventyrligare profil, som uppskattar det vackra, det dramatiska – men ändå vill ha fina möjligheter till avkoppling och avslappning. För dig med upptäckarlust. Ett bra sätt att få en helhetsbild av La Réunion, är att börja med några dagars upptäcktsfärd med hyrbil, där du får uppleva hisnande bergsvägar, te-och vaniljodlingar, små pittoreska byar, havsbränningar mot de klippiga bergspartierna på kuststräckan, vulkankratrar och mycket annat. Det ger dig så mycket mer att minnas och att berätta om när du kommer hem!

Äventyrlig ö – helt perfekt för bilsemester

Under resor till La Réunion öar kan du naturligt ansluta dig till det franska sättet att semestra, vilket ofta går ut på just äventyr, att våga lite mer där kroppen får sig en utmaning som balans till sol, bad. Det ena behöver ju inte utesluta det andra, så varför inte se till att helhetsupplevelsen blir en perfekt balans! Ön är erkänd som en favorit för bergsklättring och vandringar som kan sträcka sig från djungelmiljö till alpin natur.
Terrängen erbjuder också spännande utmaningar för mountainbike eller kanotfärder. Kombinera färder nedför branta stup och klippor med både häftiga vattenfall och turkosblå laguner. De vackra vattenfallen som finns här är ett måste att upptäcka, gör den upplevelsen ännu bättre med att paddla kajak, flotte eller riverboarding. Dykningen finner du i St-Gilles-les-Bains, där det finns fina möjligheter till bland annat snorkling och flera andra vattenaktiviteter. Den härligt vita korallstranden sträcker sig 20 kilometer längs med lagunen från Boucan Canot till La Souris Chaude. Unna dig en härlig semester med fantastiska möjligheter till hisnande upplevelser på La Réunion!

Kontakta oss redan idag för att boka eller läs mer om våra exotiska resor på vår webbplats.

Fakta La Réunion

Valuta:  Euro.

Klimat:  Tropiskt klimat med dagstemperaturer 23-28 grader. Varmast dec-april, svalast jun-okt.

Visum:  Behövs inte för nordiska medborgare.

Andra resenärer tycker

Vill bara säga att allt har fungerat fantastisk bra på vår resa (hyrbil, hämtnig avlämning till flygplats mm) så vi är mycket nöjda med ditt arrangemang och bemötande.

Det var bra att börja med La Renuion och ha 3 olika hotell och upplägget att börja i St Denis 2 n och 3 i Villa Belle St Pierre och sist La Saline-les Bains. Helt nödvändigt att ha bil!!! Alla boenden på Renuion var bra, men Villa Belle i ST Pierre var outstanding!!! Så mysigt och vilken frukost!!! Varje detalj på boendet var så konstnärligt och elegant!!! Och Erik (tillsammans med sin vän) såg verkligen till att vi hade det bra. Massor med konst överallt och det var Erik som var konstnären. Så 3 nätter där var bra!! Det var brant ner till centrum av staden – så vi hade vid ett tillfälle när vi handlat tänkt ta en taxi upp (tvärbrant från hamnen) till hotellet. Det fanns inga taxin i stan! Vi kollade detta även med Erik – vilket han bekräftade. Så vi fick ett ordentligt motionspass i värmen den dagen. Bra för dig att känna till att det inte finns taxibilar i alla stöder/byar på Renuion. Ön var mycket varierande och intressant (dock inte så bra om man vill bada i havet är viktigt, vilket inte var möjligt på väldigt stora delar av ön). Turismen ej så stor och mycket inriktad på att vara aktiv. En annan sak som kan vara bra att veta är att även restauranger har siesta/lunchstängt förutom alla affärer.

Hotell Victoria på Mauritsius var mycket bra på alla sätt! Mat, strand ,underhållning mm Men vi trodde att själva ön skulle vara mer lyxig. Det var hotellområden /hotell som var fina – i övrigt fattigare än vi trott.Vi besökte Port Louis och åkte tvärs över ön på utflykt för att snorkla och jag flög parasailing (fantastiskt) så vi såg ganska mycket av ön. levnadsstandarden såg ut att vara mycket lägre än på Renuion.

Grönt var det på bägge öarna.Det blev en bra kombo och i rätt ordnig! Jag kan sända dig lite bilder om du vill.

Hälsningar från oss båda!

Gunilla och Jan-Erik Littholt

Resor till La Reunion och Mauritius

Hotell och erbjudanden La Reunion

Fler inspirationsresor