Resor till Grenada


Boka er resa till Grenada – Den oerhört vackra ön med kryddorna i centrum

Denna fantastiska ö har under de senaste 50 åren genomgått små förändringar från att erbjuda exceptionella små boutique hotell till de stora och praktfulla lyxhotellen. På Grenada får man alltid ett varmt mottagande vare sig man vandrar i den tropiska regnskogen, snorklar i världens första undervattens park, Underwater Sculpture Park, eller plockar kakaobönor ute på fälten tillsammans med farmare. För det är just den vackra naturen och omgivningen som är uppskattad här, vilket präglas av ett mycket varierande landskap med höga berg, djupa dalar, floder, vattenfall, kratersjöar och kryddodlingarna med Muskot.

Muskot är Grenadas främsta exportvara och doften av denna kan du känna lite varstans på den underbara ön som också välsignats med ett mycket vackert och kuperat landskap med mycket ögonfägnad till besökarens fromma. Under resor till Grenada finner du också fina stränder och badvikar lite varstans på ön, där den 2 km långa Grand Anse Beach är den mest namnkunniga av stränderna.

Skönheten och charmen finns även att finna i huvudstaden St Georges, som räknas till en av Karibiens vackraste städer. Fort George, ligger högt och ger en fantastisk vy över St Georges med sin härliga marknadsplats och grannskapet. Här finner du dofter av kryddor som på ingen annan plats. Kryddoften ger Grenada och Karibien en alldeles unik atmosfär och har inspirerat till ett mycket spännande lokalt kök med många specialiteter. Glöm inte bort att prova den omtalade och smakrika chokladen som görs här. På Grenada finns alla förutsättningar för en underbar Karibisk semester.

Till Grenada hör även de små öarna Carriacou och Petit Martinique. Kom hit och njut!

Kontakta oss redan idag för mer information om resor till Grenada!

Fakta Grenada

Valuta:  Östkaribiska Dollar.

Klimat:  Behagligt året runt klimat med temperaturer 25-30 grader. Ligger även utanför orkanbältet.

Visum:  Behövs inte för nordiska medborgare.

Du kanske även är intresserad av

Läs vad andra tycker

Erbjudanden Grenada

Hotell Grenada

Du kanske även är intresserad av