Resor till Dominica


Resor till Dominica med Hummingbird Lifestyle Travel

Dominica – Ursprunglig natur och miljö för genuin ekoturism

Söder om Guadeloupe och norr om Martinique finner man The Nature Island, Dominica. Ön utmärker sig med den unika möjligheten att uppleva en vild, oexploaterad, mycket vacker och fascinerande natur. Med tropisk regnskog som täcker två tredjedelar av ön, ett hem för över 1200 olika växtarter och ett rikt djurliv på land och i vatten är denna plats något alldeles extra. En perfekt destination för naturälskaren!
Som det anstår ett oexploaterat och genuint paradis, hittar du här heller inga stora lyxhotellanläggningar eller andra tecken på massturism. Resor till Dominica ger dig det vilda, äkta, med en slösande, bredspektrad naturupplevelse och utmärker sig som en av de främsta ekoturismdestinationerna. Ön är den enda i karibien där fortfarande delar av ursprungsbefolkningen lever kvar – Karibindianer – som med ca 3000 ättlingar lever på traditionellt sätt i Caribterritoriet.
För dig som vill utforska denna unika ö, är en hike genom regnskogen med en vandring till världens största kokande vulkansjö, Boiling Lake, ett givet val. Att besöka de fantastiska vattenfallen Sari Sari och Victoria Fall eller ett dopp i den naturliga vulkanskapade Emerald Pool, är andra starka naturupplevelser man måste uppleva. Under din Dominica resa kan du också fascineras på en valsafari, snorkla i det bubblande vattnet vid Champagne Beach eller utöva dykning av toppklass. Dominica är rankad som ett av världens topp tio bästa dykningsplatser.
Dominica bjuder också på dans och musik, under februari/mars och även november får man uppleva unika och glädjefyllda upplevelser som festivaler och karnevaler för hela familjen. Som en liten extrainformation, nämner vi gärna att vissa delar av filmen ”Pirates of the Caribbean”, utspelades på Dominica. Well worth a visit!
Vi har även många andra exotiska resmål.

Välkommen att kontakta oss för mer information om resor till Dominica!

Fakta Dominica

Valuta:  Östkaribiska Dollar.

Klimat:  Behagligt klimat med dagstemperaturer 29-31 grader året runt.

Visum:  Behövs inte för nordiska medborgare.

Läs vad andra tycker

Läs vad andra tycker

Hotell Dominica

Erbjudanden Dominica

Välkommen till äventyrsön Dominika & Hibiscus Valley Inn, where adventures begin…

7 nätter inklusive transfer från & till Melville Hall Airport och måltider under turdagar, alla frukostar samt 5 turer med guide vid turdagar.

Ankomst dag: Välkommen till Dominica!

Ankomst till Dominica där en buss väntar på att ta dig till Hibiscus Valley Inn. Färden dit ger en försmak av varför man kallar Dominica för ett naturens himmelrike, ett oexploaterat paradis i regnskogen med magnifik utsikt, prunkande blommor, 365 floder och en fantastisk solnedgång. Det är ”en dröm om en annan verklighet” som Hibiscus Valley Inns grundare, Norun Persson, uttryckt det.  Väl framme kommer du att bli välkomnad av vår varma och trevliga personal.

 

Exotiska vattenfall         

I dag kommer vi att få en djupare kontakt med indiankulturen på ön som ligger på den nordöstra sidan. Vi åker buss till Karibterritoriet. Här besöker vi det nyöppnade ’Model Carib village’ en duktig karibisk guide kommer att ge dig en insikt i deras traditioner, kultur och historia hur man bakar kasavabröd, bygger kanoter och hur indianerna gör sina fina hantverk och korgar. Den sista ursprungliga befolkningen i Karibien, Kalinago people.

Efter lunch börjar med en relativt lugn kombination av hiker och naturupplevelser. Vårt första stopp är Twin Falls, vattenfall som Hibiscus Valley Inns har gjort tillgängliga. För att komma hit måste vi först vandra genom en Dominikansk gård för att sedan bege oss ut på en enkel 15 minuters hike i regnskogen. Det första vattenfallet är 25 meter högt med en liten grotta i direkt anknytning. De som vill kan bada i fallet här medan de mer äventyrslystna bestiger en sluttning för att komma till ett 20 meter högt, vitt sulfat-vattenfall som har färjats av öns vulkaniska aktivitet.

Boiling Lake – varma sulfat bad – Tito Gorge

Upp tidigt, vandringen till Boiling Lake – känd som världens största kokande vulkansjö. Vandringen tar ca 2.5 timmar en väg och är verkligen en ”once in a life time experience”. Hiken tar dig högt upp bland bergen, genom djup regnskog och the Valley of Desolation till sjön där du faktiskt kan koka ett ägg. Ett måste på denna vandring är att bada i de varma vulkanvattenfallen som ligger utmed stigen. På vägen tillbaks spanar vi efter de två endemiska papegojorna som finns på Dominica. Kejsaramason och blåhuvad amason papegojor. Som avslutning simmar vi in i ”Tito Gorge” som är en spricka i berget där det finns olika grottor. I slutet av grottan ser man två vattenfall, vilket gör det hela till en mycket spektakulär upplevelse.

Stranden

Vi är trots allt i Västindien! Så vi kan inte missa chansen att njuta på de ostörda stränderna. Vulkanstranden som är naturligt naturliga lokala stränder och belägen utmed den vackra norra kusten av ön.

River tubing och regnskogshike med lokal matlagning

Vi håller uppe tempot och på dagens meny står River Tubing samt ”Regnskogshiken”.

Efter frukost är det dags för River Tubing ner längs den vackra Pagua-floden. Vi startar färden vid Hibiscus Valley Inn och i drygt en timmes tid glider vi ner för floden genom en orörd och exotisk natur.

Efter River Tubing åker vi tillbaks till Hibiscus Valley Inn.

Nu tar vi oss ut i den orörda regnskogen tillsammans med vår lokala guide som är mycket uppskattad för sin kunskap om alla regnskogens olika medicinska örter, träd och användningsområden. Din guide kommer att visa hur skogshuggarna överlever i regnskogen och hur de lever i harmoni med både kropp och natur. Här lagar vi tillsammans en lokal måltid vid flodkanten över öppen eld på Dominica kallas det ”cook up”. Ett dopp kan njutas av i det kristall klara vatten som slingrar sig igenom regnskogen.

Norra turen, Kolonialt fort & Indian River, spanar efter papegojor

Idag sätter vi kompasset norrut mot Portsmouth som är den näst största staden i Dominica. Vi börjar med lite fritid där du kan strosa runt på dess små gator. Inte långt ifrån staden ligger det ett Kolonialfort som spelade en mycket viktig roll i Karibiens historia i vars vatten ett av de största slagen mellan England och Frankrike tog plats. Dit skall vi gå på besök. Vi intar picknik och badar i karibiska havet, på en vulkan sand strand innan vi beger oss uppför en roddbåtstur cirka 20 minuter längs Indian River. Färden går genom ett mangroveträsk. Detta är en av många platser på ön där filmen ’ Pirates of the Caribbean ’ 2 och 3 är inspelade. Vi stannar vid den lokala baren Dynamite Bush Bar vid kanten av floden för lite Dynamite rumpunsch. Under båtresan kan vi hålla utkick efter den endemiska papegojan, Sissero världens största Amason papegoja och den finns endast på Dominica och Jacko.

Ledig dag! Frukost ingår denna dag. Det finns otroligt många sevärdheter på Dominica och inte ens den mest aktive turisten hinner se allting på en vecka.

 

Exempel på närliggande sevärdheter:

Lovers Pool, picknick vid en strand, Secret Pool och Sand Bay. Det finns även möjlighet att hyra jeep för eller varför inte lifta på ett lastbilsflak? Sari sari falls är värd ett besök eller bara ta en slapp dag i hängmattan på Hibiscus är också ett härligt alternativ. Vandra på ett av segmenten no7 del av Natural Watikubuli Trail, en vandringsled som går genom hela Dominca och uppdelat i 14 segment. Val skådning och snorkling. Besöka ett naturligt SPA i regnskogen med olika tempererade bassänger. Fågelskådning. Bestiga Mont Dabloutine det högsta berget på Dominica 1500m.

 

Övrigt:

På onsdagar är det reggae night i Porthmout lokal klubb, populär. Vandrande pinne safari, sköldpaddor de stora ur sköldpaddorna kan väga upp till 1000 kg lägger sina ägg under sköldpadde säsong mitten av mars – slutet av juni Vi tar er gärna till lokala festligheter på ön.

 

Pris:

Paket 7 nätter med utflykter kostar från 9 990 kr per person inkl boende i natur bungalow dubbelrum, transfers samt utflykter 5 styck, alla frukostar samt lunch och middag under utflyktsdagarna.

Flyg, drycker & avreseskatt tillkommer. Dricks rekommenderas (5 US$/dag)

 

 

 

 

 

 

Bokningsförfrågan

Du kanske även är intresserad av: