Resor till Curacao – färgstarka upplevelser kryddade med världsarv och livgivande spa


Resor till Curacao

Färgsprakande korallrev, vita stränder och magnifikt världsarv väntar i huvudstaden Willemstad. Ön Curacao är belägen cirka 70 kilometer norr om Venezuela och utgör tillsammans med öarna Aruba och Bonaire de så kallade ABC-öarna. Resor till Curacao bjuder på härligt avkopplande strandliv och vattensporter såsom dykning, snorkling och segling. Curacao Resa är en färgstark upplevelse. Klimatet är behagligt året runt och dagstemperaturen ligger runt 29–32 grader Celsius. Känn värme och gemenskap i denna pärla i nederländska Antillerna. Simma med delfiner och släpp lös din inre energi. Exotiska resor som ger nya krafter.

Resor till Curacao ger möjlighet till sköna bad i turkosfärgat vatten dygnet runt. Koppla av vid poolen eller på stranden under klarblå himmel. Tänk på att solen är stark och ta med solhatt och solskyddskräm. Efter en dag i havsbrisen under parasollen smakar det ljuvligt med en middag gjord på dagens nyfångade fisk. Eller varför inte smaka den lokala delikatessen ”kabritustopa”, som är en gryta med getkött?Njut av hotellets spa, som har hälsobehandlingar med naturläkemedel, massage, ansiktsbehandlingar och varma behandlingar med sten. Curacao resa med hälsa och välbefinnande. Bo i en bungalow som är gjord av ekovänligt material. Här finns ett väl utvecklat miljötänk och tillgång till högteknologi i världsklass. Exotiska resor med utmärkt service.

Curacaos huvudstad Willemstad ligger på öns sydvästra del. Staden har cirka 125 000 invånare. Ön Curacao beboddes ursprungligen av Arawakindianer. År 1499 upptäckte den spanske sjöfararen Alonso de Ojeda ön. Den gamla delen av staden Willemstad togs år 1997 upp på Unescos världsarvslista. Här kan du som besökare vandra runt och beskåda de vackra gamla byggnaderna. Punta, den äldsta delen av staden, byggdes på 1600-talet och hade ett försvarssystem bestående av väggar och vallar. Resor till Curacao tar dig med på historiska utflykter bland färgrika byggnader och högklassig arkitektur. Curacao resa med berikande upplevelser. Exotiska resor till världsarv som har stor betydelse för hela mänskligheten.

Curacao North Sea Jazz Festival är ett spännande evenemang för dig som gillar att dras med i musikens rytmer. Festivalen brukar äga rum i slutet av augusti eller början av september. På scenen står ett stort antal hängivna musiker. Oavsett vilken tid på året du väljer att besöka Curacao kan du vara säker på att du kan få dansa till karibiska rytmer. Här är musiken ständigt närvarande i form av calypso, mazurka, vals och rumba. Resor till Curacao bjuder på ljuva toner och skön atmosfär. Dans och musik under stjärnklar himmel, nattliga bad i ljummet vatten och gastronomiska utflykter in i ett spännande och smakrikt karibiskt kök. Måltider som är en fest för alla sinnen. Curacao resa med sting och hetta. Exotiska resor till en musikens värld.