Resor till Costa Rica


Costa Rica – mångfaldens pärla i Centralamerika

 

Costa Rica ligger i framkant när det gäller ekoturism och hållbarhet. Upplev naturen på dess egna premisser och ett djurliv du inte finner någon annanstans i världen. Ett resmål som både ligger i tiden att besöka och som har en mix av världens alla hörn, samlade inom räckhåll.

Här finner ni vackra stränder allt från vita, svarta till röda, fantastisk grön och frodig natur och spännande djungel. Här finns också en mängd olika nationalparker, levande vulkaner och en stor mängd fågelarter, insekter och djurliv.

Läs mer här om vad man kan göra på Costa Rica  Pura Vida upplevelser

Våra resor till Costa Rica erbjuder storslagna upplevelser för alla som är intresserade av natur och djurliv. Landet är ett av världens biologiskt rikaste länder med ca 5% av alla arter och en fjärdedel av landets yta utgör nationalparker med fantastisk rikedom av djur- och naturupplevelser. Följ med oss på en spännande innehållsrik resa till Costa Rica. Välj och vraka bland vårt utbud som består av allt från familjeresor till resor på tu man hand. Välj om ni önskar resa på egen hand med hyrbil eller önskar förbokade transfers mellan platserna.

Costa Rica

är ett litet land belägen mellan Nord- och Sydamerika och som rymmer en förunderlig rik värld av naturskönhet och djurliv. På en resa till Costa Rica kommer du förtrollas av landets mångfaldiga natur med allt från aktiva vulkaner till djupa frodiga regnskogar och vackra stränder. En skattkammare när det kommer till djur och plantor/växter för trots sin relativt lilla storlek finns här världens största mångfald av djurarter.

Ett av Centralamerikas säkraste länder att semestra i och oavsett hur du reser runt kommer du att möta den gästvänliga Costa Rica filosofin, ”Pura Vida” som betyder Rent liv, vilket i sig betyder att man ska hylla det enkla och goda i livet och vara närvarande.

Reserbjudanden kommer inom kort läggas upp här på hemsidan och kommuniceras via nyhetsbrev, vill ni dock vara bland de första att få ta del av de olika kampanjerna, så maila oss direkt till info@hummingbird.se redan idag.
Missat inte heller våra andra reseerbjudanden.

 

Andra exotiska resor

Fakta Costa Rica

Huvudstad: San Jose

Valuta: Costaricansk Colon men USD är lika gångbart och rekommenderas starkt 

Klimat: Fuktig, tropisk kust mot Karibiska havet och en torrare mer solsäker kust mot Stilla havet

Visum: Behövs ej för svenska medborgare

Folkmängd: 4.6 miljoner

Statsskick: Republik

Tidsskillnad: -8 timmar 

Läs vad andra tycker

Läs vad andra tycker

Du kanske även är intresserad av:

Fler inspirationsresor