Resor till Bequia


Bequia – pärlan som samlar seglare från hela världen

Resor till Bequia avslöjar snabbt en tämligen outforskad pärla med småskaligt liv, gröna, sköna omgivningar och obebodda öar. Denna paradisö hittar man sönder om huvudön Saint Vincent i området Grenadinerna, ett perfekt resmål för avkoppling och för att uppleva den fantastiska omgivningen som ön har att erbjuda.
Bequia är omtalad för sin unika, förtrollande charm som sticker ut i jämförelse med de andra Karibiska öarna. Därför kallas den ofta för ögruppen Grenadinernas juvel! Ön, med endast 4900 invånare, är relativt okänd och därför också genuin med ett stänk av gammaldags charm, utan stora hotellanläggningar eller shoppingcenters.

Befolkningen är också känd för sin vänlighet, som kan ha sitt ursprung i att man alltid varit beroende av handel och trafik med grannöarna. Detta har bidragit till att man varmt välkomnat anlända gäster sedan generationer tillbaka. Den lilla ön, som är endast 10 km som längst, är ändå den största ön i ögruppen Grenadinerna. Bequia har även blivit en mittpunkt för seglare i Grenadinerna, och är ett av Karibiens mest fantastiska område för segling. Utanför den så kallade ”huvudstaden” Port Elisabeth ligger Admiralty Bay där man kan skåda många fina båtar. Ännu ett segling och snorkelparadis är området Tobago Cays som många besöker för att få en glimt av den vackra bukten och de läckra Hawksbill sköldpaddorna.

Här inryms i det småskaliga formatet, de flesta av semesterdrömmar man kan tänka sig – fantastiska sandstränder med perfekta rev utanför som lämpar sig för snorkling och dykning, frodiga omgivningar och knappast någon trafik. Som en liten kontrast, bjuder huvudorten Port Elizabeth på lokalt folkliv, trevliga restauranger och affärer. Ett perfekt resmål för dig som vill ta dagen som den kommer!
Missat inte heller våra andra reseerbjudanden.

Kontakta oss för mer information om resor till Bequia redan idag!

Fakta Bequia

Valuta: Eastern Caribbean Dollar (EC$) är den lokala valutan

Klimat: Varmt klimat året om

Visum: Behövs ej för svenska medborgare

Läs vad andra tycker

Läs vad andra tycker

Hotell Bequia

Du kanske även är intresserad av: