Resor till Bahamas


Resor till Bahamas Hummingbird Lifestyle Travel

Bahamas – ögrupp med mycket kvar att utforska

Vem får inte en skön känsla i själen, bara genom att få höra namnet Bahamas! Ett namn som klingar så välbekant och direkt kopplar hjärnan till sol, bad och en avspänd miljö.
Faktum är att Bahamas inte är en ö, utan en ögrupp som består av omkring 700 öar och ett stort antal kobbar och skär som ligger endast 30 mil utanför Floridas östkust. Öarna Paradise Island och Providence Island med huvudstaden Nassau är öarna där man kan räkna med mest puls. De mer lugnare öarna är Crooked Island och Long Island som har en högre touch av karibisk och avslappnad atmosfär. Gemensamt för alla öar är dock de fantastiska stränderna och det ljuvliga varma turkosa vattnet. Bahamas stoltserar med att ha några av världens vackraste stränder vilket många som har varit här också håller med om.

En annan kuriosa är att Bahamas troligen var den första ögrupp som Christopher Columbus stötte på under sin upptäcktsresa och det var därför som också Bahamas var den första att bli kallad ”Västindien”.

De flesta av våra resor till Bahamas inkluderar att man ankommer Nassau som också är huvudstaden på Bahamas. Här bor faktiskt över 70 procent av invånarna i öriket. Med sina cirka 250 000 invånare är Nassau mer eller mindre en storstad, med en fantastisk shopping och ett mycket rikt nöjesutbud. Nassau har även ett brett utbud av kultur och historia, med historiska byggnader, museum och även zoo. Detta går utmärkt att upptäcka antigen på egen hand eller med organiserade turer.
Trots det stora antalet öar och en sedan länge utbredd turism är det endast ett trettiotal av öarna som är bebodda. Alltså finns det mycket kvar att utforska för dig som är äventyrlig och söker lite orörd terräng! Då kan du exempelvis ta dig runt på öarna med en hyrbil, moped eller cykel, vilket är mycket uppskattat.

Vare sig du är båtentusiast, äventyrlig, fiskeintresserad eller intresserad av ekoturism, så är Bahamas en utmärkt semesterdestination med många spännande reseerbjudanden att uppleva. Hur var det med sol och bad då? Jodå – Bahamas ligger definitivt på topplistan även i fråga om detta! Här hittar du himmelskt vackra stränder med kritvit sand och turkost och kristallklart vatten, och fantastiska korallrev. Klimatet är mycket behagligt och temperaturen är nästan aldrig under 20 eller över dryga 30. Perioden december-maj är populärast, väljer du istället vår- och sommarperiod är priserna lägre och klimatet fortfarande fint, men med lite högre luftfuktighet och värme. Det låter väl perfekt för oss skandinaver!
Det officiella språket här är engelska och man märker snabbt att det är mer influerat av brittisk engelska än amerikansk. Något du får vänja dig vid under besök på eller resor till Bahamas, är de många kryssningsfartyg som besöker flera av öarna. Med det stora utbud som finns för alla semesterkategorier, så kan du med fördel resa hit vare sig det gäller vigsel och smekmånad eller djuphavsfiske, vattensporter eller andra äventyr. Kanske vill du passa på att också kombinera Bahamas med andra exotiska öar.

Boka resor till Bahamas redan idag!

Fakta Bahamas

Valuta: Bahamansk dollar och USD

Klimat: Varmt året runt med temperaturer 21-28 grader och 21-29 i vattnet. Sommartid soligt med inslag av kortare regnväder

Visum: Behövs inte för vistelse upp till 90 dagar för nordiska medborgare

Läs vad andra tycker

Läs vad andra tycker

Erbjudanden Bahamas

Hotell Bahamas

Du kanske även är intresserad av