Resor till Aruba


Aruba – där solen alltid skiner

Aruba är en lycklig ö med kritvita stränder, stort restaurangutbud och ett kontrastrikt landskap, kryddat med ett stort nöjesutbud. Perfekt för dig som uppskattar exotiska resor med inslag av nöjen och aktiviteter.
Karibien är förvisso välsignat med ett stort antal paradisöar, men om du söker en som ger dig alla ingredienser för en solig semester med mycket innehåll, så är Aruba ett säkert kort. Eftersom Aruba dessutom ligger utanför orkanbältet, kan du resa hit året runt för att säkert få njuta! Hit kommer man gärna för att uppleva de många, långa och kritvita stränderna, där Eagle Beach och Palm Beach tillhör de mest kända.
Vattensporter är också en central del i den aktiva profil som Aruba har, med bland annat windsurfing, kitesurfing, snorkling och dykning som en del av utbudet. Djuphavsfiske, golf och katamaranturer finner du också på menyn. För den som vill söka lyckan hos fru Fortuna, kan vi berätta att Aruba även huserar många casinon.

Aruba, året om

Du märker snart att Aruba varit en holländsk koloni. Huvudstaden, Oranjestaad är mycket fin och präglas av sina byggnader i gammal kolonialstil. Du märker också influenserna på alla gatunamn och liknande. Ön har en kontrastrik profil, där väst-och sydkusten präglas av låglänt terräng med långsträckta, fina stränder, medan nordkusten är karg, klippig och vindutsatt.

Man kan resa till Aruba när som helst under hela året. Här råder ett skönt varmt klimat året om. Eftersom Aruba ligger utanför orkanbältet så är det också både en trygg och stabil ö att besöka, både vad det gäller väder, klimat och säkerhet. Aruba är som sagt mest känd för sina vackra stränder men även för alla sina kaktusar och lite mer ökenlika inland. Naturen i inlandet kännetecknas av höga kaktusar, buskar och klippblock. Överallt på Aruba finner du det lite märkliga Dividiviträdet. Om du ska göra en utflykt, så besök gärna Arikok National Park med sina grottor, kaktusskogar och tusenåriga indianmålningar. Vi hjälper gärna till att kombinera resor till Aruba med utflykter till öarna Curacao och Bonaire, i grannskapet! Att hyra en 4WD och köra runt och upptäcka ön på egen hand är helt perfekt. Aruba är relativt litet och man kan lätt upptäcka stora delar av ön på egen hand om man hyr en 4WD en dag. Vill man verkligen uppleva kulturen och den karibiska stilen finns här också folkrika karnevaler och musikfestivaler som bjuder på oändligt med härlig dans, musik och god mat.

Några höjdpunkter på Aruba är:

  • Vita sandstränderna, Druif, Eagle och Palm Beach är några av favoriterna
  • Arubas nationalparker fyllda med kaktusar
  • Snorkla i Arubas sköna varma vatten och spana efter färgglada fiskar
  • Åk över till Renaissance Island och titta på flamingos och bada och snorkla

Resor till Aruba – för familjer som önskar resort med All Inclusive, eller romantika par som vill bo mysigt, charmigt och rå om varandra.

Boka resor till Aruba redan idag!

Fakta Aruba

Valuta: Arubanska Floriner eller USD.

Klimat:  Utmärkt året runt med dagstemperaturer runt 31-33 grader. Ligger utanför orkanbältet.

Visum: Behövs inte för nordiska medborgare.

Erbjudanden Aruba

Hotell Aruba

Du kanske även är intresserad av