Resor till Antigua


Resor till Antigua Hummingbird Lifestyle Travel

Antigua – en strand för varje dag på året

På Antigua hittar du garanterat en ny strand varje dag, hela året om! Välkommen till ett vackert och avkopplande semesterparadis för såväl barnfamiljer som par!

Ja, under resor till Antigua hittar alla sin favoritstrand – men också så mycket mer. Hyr gärna en bil och upptäck de många stränderna på egen hand. I de vackra omgivningarna runt English Harbour finner du bland annat Nelsons Dockyard, där den engelska flottan hade en militärbas redan på 1700-talet och fortfarande i väl bevarat skick. Från utsiktsklippan Shirley Heights på södra Antigua, kan du häpna över en fantastisk utsikt över English Harbour. Här kan du inta en härlig middag i vacker miljö, där man på söndagarna även erbjuder BBQ och underhållning med lokala artister.

Den trivsamma huvudstaden St Johns har en hög mysfaktor med många små butiker och vinbarer där man gärna slinker in för ett gott glas vin. Här märker du att det brittiska inflytandet fortfarande är stort med byar och havsvikar som bär engelskklingande namn. Huvudstaden St Johns är liten och lämpar sig väl att utforska till fots. Ungefär hälften av öns dryga 60 000 invånare bor här i St Johns. Vid hamnen ligger populära Redcliffe Quay med trevliga restauranger, butiker och barer. I slutet på Market Street hittar du den livliga och färgfyllda marknaden, fylld till bredden med exotiska frukter, grönsaker och dagsfärsk fisk.

Antigua tillhör tillsammans med grannön Barbuda samma land, som så sent som 1981 blev självständigt från Storbritannien. Den stillsamma lilla grannön Barbuda har unika rosa korallstränder som du gärna kan ta en avstickare till. Ön är också en populär mötesplats för seglare. Passa på och boka in Antigua resor så att de sammanfaller med den stora höjdpunkten, Antigua Sailing Week, som går av stapeln i april månad varje år.

Kontakta oss för mer information om resor till Antigua!

Läs gärna om fler destinationer och härliga erbjudanden på vår hemsida.

Fakta Antigua

Valuta:  Östkaribisk Dollar eller USD.

Klimat: Dagstemperaturer 28-31 grader året runt. Soligt för det mesta, med inslag av kortare, snabbt övergående regnskurar företrädesvis juni-december.

Visum: Behövs inte för nordiska medborgare.

Läs vad andra tycker

Läs vad andra tycker

Erbjudanden Antigua

Hotell Antigua

Du kanske även är intresserad av