Resor till Anguilla


Njut av lugnet på Anguilla – ett romantiskt guldkorn

Anguilla – en pärla med kritvita stränder, turkost vatten och mysiga små restauranger med kök i absolut världsklass. Här finns stora lyxiga hotell till lite mindre och personliga. Perfekt för smekmånadsparet eller för resenärer som uppskattar exotiska resmål och avkoppling. Eftersom Anguilla är en ganska okänd liten ö i Karibien har inte massturismen nått hit. Man möts av en genuin och äkta värme från befolkningen och kan se fram emot en riktigt njutningsfull semester på en av Karibiens mest charmigaste öar. Du kan förvänta dig kritvit korallstrand, bra dykning och snorkling och var beredd på att se kändisar lite här och där för detta är ett paradis för dem att ”gömma sig på”.

Förutom underbara stränder finns här också många riktigt bra restauranger som serverar utsökt mat tillagad av lokala råvaror av kockar från hela världen. Anguilla erbjuder över 100 restauranger, och de flesta är mysigt belägna längs med havsbandet. Låter det som en destination för dig? Glöm inte heller att besöka lilla ön Scilly Cay där man kan mumsa på riktigt god nyfångad hummer, vilket också är Anguillas främsta delikatess.

För den energiska finns aktiviteter både på land och i vattnet. Upplevelser som kite surfing, paddle boarding, dykning eller snorkling är bara några av aktiviteterna som Anguilla erbjuder och rekommenderar. Ön bjuder även på många härliga festivaler och olika events för hela familjen.

Anguilla ligger även endast 20 minuters båtfärd från St Martin och ger dig som vill njuta av en ljuvlig omgivning de allra bästa förutsättningarna. Under en Anguilla resa tar du dagen som den kommer och njuter av lugnet och den milda brisen från havet. När solen lagt sig, kommer säkert hungerkänslan fram och du gör resten av kroppen nöjd genom att besöka någon av de trivsamma, mysiga restaurangerna som gärna serverar dig både internationella eller lokala specialiteter. Detta är den perfekta destinationen för ett fantastiskt miljöombyte och avkoppling både för smekmånadsparet eller för dig som främst söker lugn och ro.

Kontakta oss för mer information om resor till Anguilla redan idag!

Anguilla är Västindien när det är som bäst!

Fakta Anguilla

Valuta: Östkaribiska Dollar (XCD) eller USD.

Klimat: Ett behagligt klimat året runt med en medeltemperatur på ca 27 C. Allra bäst nov-apr och jul-aug.

Visum: Behövs inte för nordiska medborgare.

Läs vad andra tycker

Läs vad andra tycker

Hotell Anguilla

Fler inspirationsresor