Resa till Karibien 2022

February 20, 2022

Innehåll

Resa till Karibien En drömresa

Resa till Karibien är en resa som många av oss har någon gång drömt om eller fortfarande drömmer om. Alla kan vi nog hålla med om att det finns något helt magiskt med hela ö-gruppen som utgör Karibien, även känd som Västindien.

Det är en fascinerande kedja av öar som sträcker sig från Florida i norr ner mot Sydamerikas norra spets.

Den ligger öster om det centralamerikanska fastlandet och utgör en skiljelinje mellan Atlanten och Karibiska havet.

Ligger magin i det kristallklara karibiska vattnet? Eller kanske hos den trevliga lokala befolkningen? Eller snarare i den exotiska naturen som fascinerar oss gång på gång på varje ny resa till Karibien?

Den Karibiska maginDen Karibiska magin

Vi vill tro att magin skapas av en blandning från en mängd olika öar i Karibien  – alla olika varandra. Det mesta går inte att beskriva med ord, det måste helt enkelt upplevas på någon av de karibiska öarna.

Häng med här på en exotisk bloggresa där vi går igenom toppdestinationer du kan besöka på dina resor till Karibien och inspireras till dina framtida upplevelser.

Resor till Karibien med Hummingbird Lifestyle Travel

 

Vi på Hummingbird Lifestyle Travel har skräddarsytt många drömresor till Karibien under de senaste 30 åren. Vi har helt enkelt blivit experter på området, som är lite lurigt att besöka på egen hand då det är uppdelat bland flera olika länder och “särskilda områden”.

Givetvis så kan du resa till en ö i Karibien men det är mycket som ska klaffa med flygtider och transfers. Låt oss tryggt och säkert skräddarsy din resa till Västindien där du smidigt också kan besöka flera destinationer på en och samma resa.

Längre ner i bloggen kommer du hitta inspirationsresor för respektive destination, däribland även kombinationsresor till Karibien.

Kombinera Karibien som du önskar

Kombinationsresa till Karibien betyder att du besöker flera destinationer bland de karibiska öarna. Man kan flyga mellan öarna eller åka båt. Vi inkluderar oftast i resan flyg, alla transfers, all inclusive paketet eller frukost, samt service 24/7, på vissa resort även en personlig butler, samt mycket mycket mer, allt utefter dina önskemål.

Resa till Karibien – tips kring resan och vistelsen

Eftersom Karibien består av olika länder och nationer, så råder det olika regler och kulturer på de magiska öarna.

Även om samtliga karibiska öar är tropiska och exotiska, så har ändå varje ö sin egen charm och karaktär.

I varje avsnitt för respektive destination har vi listat vilken valuta är det som gäller, vilket klimat är det sområder och om du som nordisk medborgare behöver visum för att resa till Karibien.

Du kan även läsa på mer om kulturen, maten och traditioner hos den lokala befolkningen. Det går bra att hitta en heldel användbar information om respektive resmålet i Karibien här på vår hemsida, men vi rekommenderar att du ävenstämmer av alla funderingar direkt med oss eller med en direkt källa som relevant myndighet eller vänner och bekanta.

Jade Mountain på St LuciaJade Mountain på  St Lucia

Det som gäller för nästan samtliga destinationer för resa till Karibien är att förutom lokal valuta går det bra attbetala med amerikanska dollar eller med kort. Klimatet är tropiskt, med året om temperatur mellan 27 till 30 grader.

Beroende på placeringen, kan vissa öar drabbas av längre regnperioder, samt även orkaner. Vi avråder starkt från att resa dit under dessa perioder. Naturen är magnifik och den lokala befolkningen är supertrevliga.

9 toppdestinationer på resor till Karibien

I Karibien finns det totalt 13 självständiga delstater och 17 särskilda områden. Vi har valt ut 9 stycken toppdestinationer för dig som vill resa till Karibien. Du kan läsa mer om St Lucia, Tobago, Guadeloupe, Costa Rica, Grenada, Anguilla, Antigua, Aruba och Barbados.

tobago dykning

Du kan alltid kontakta oss om du skulle ha några funderingar kring någon av dessa resmålen, men även de vi inte tagit med här i bloggen. Glöm inte att du även kan skicka förfrågan till oss och få ett offert om ditt drömresmål i Karibien.

Resa till St. Lucia

Grönskan, den tropiska regnskogen, de härliga stränderna, ”drive-in-vulkan” och två egna ”sockertoppar”, är lite av det som präglar St Lucia. En betagande tropisk ö i Karibien med fina stränder som lämnar ingen likgiltig.

Med sin frodiga och tropiska regnskog, utmärker sig St Lucia från en del andra öar som du kan besöka på resor till Karibien. St Lucia kan även ståta med sin egen vulkan, vars inre du dessutom kan beskåda!

Ett annat kännetecken för St Lucia, är de två Pitonerna -Sockertopparna  – som du upptäcker i fiskebyn Soufriére. Resan till St Lucia uppskattas också av seglare världen över, som gärna lägger till i den vackra naturhamnen Marigot Bay eller i Rodney Bays marina.

Den betagande tropsika ön St LuciaDen betagande tropsika ön St Lucia

Läs mer om upplevelser vi erbjuder för dig som vill resa till Karibien, närmare bestämt till den betagande tropiska
ön St Lucia:

Valuta – Östkaribisk Dollar.
Klimat – Varmt året runt med dagstemperaturer runt 28-30 grader. Regnperiod varar mella juni till oktober.
Visum – Behövs inte för nordiska medborgare.

Resa till Tobago

Tobago är en av Karibiens mest avslappnade öar, där man också är väldigt mån om sin vackra regnskogsnatur. Att göra så litet som möjligt är det som gäller här på Tobago. Så om du vill resa till Karibien för absolut avslappning så är Tobago topp destinationen för ändamålet.

Här finns små mysiga boutiquehotell, de flesta privatägda och med bra läge längs med stränderna. Under resan till Tobago går du ner i varv och njuter av en avslappnad atmosfär med vågskvalp, sol, bad och palmer som susar.

En mycket vänlig befolkning som hälsar dig varmt välkommen hit. Allt omslutet av en naturskön miljö och många oexploaterade stränder med mycket att upptäcka! Tobago är endast 30 kvadratkilometer och är lätt att ta sig runt påegen hand, antingen med taxi, hyrbil eller lokalbussar.

Tobago Beach HutTobago Beach Hut

Läs mer om och inspireras av upplevelser vi erbjuder för dig som vill resa till Karibien, närmare bestämt till den mest avslappnande ön Tobago:

Valuta – Trinidad Tobago Dollar eller USD.
Klimat – Behagligt året om med temperaturer på 28-30 grader. Ligger utanför orkanbältet vilket gör Tobago till ett åretrunt resmål.
Visum – Behövs inte för nordiska medborgare.

Resa till Guadeloupe

En resa till Guadeloupe visar upp flera ansikten för besökaren. Till exempel grönskande Basse-Terre med vulkanen Soufriere och Grande-Terre med sina underbara stränder.

Ovanifrån ser ögruppen ut som en som en fjäril, omgiven av sex eldflugor. Själva Guadeloupe består egentligen av detvå öarna Basse-Terre och Grande-Terre, med olikartad natur och landskap.

Öns skönhet förstärks av den kreolska kulturen, de färgstarka traditionerna och inte minst de kryddstarka maträtterna, samt de blandade musikstilarna. Här är det charmigt brokigt! För dig som uppskattar rom, finner du härett särskilt museum, där du kan lära dig mer om den stolta destilleri traditionen i trakten. Att resa till Karibien är inte bara en exotisk upplevelse, utan så mycket mycket mer.

Saint Francois lagun på GuadeloupeSaint Francois lagun på Guadeloupe

Läs mer om och inspireras av upplevelser vi erbjuder för dig som vill resa till Karibien, närmare bestämt till “Fjärilen” ögruppen Guadeloupe:

Valuta – Euro.
Klimat – Behagligt klimat året runt med dagstemperaturer 25-28 grader.
Visum – Behövs inte för nordiska medborgare.

Resa till Karibien – Costa Rica

Costa Rica är ett litet land belägen mellan Nord- och Sydamerika och som rymmer en förunderlig rik värld av naturskönhet och djurliv. Låt dig förtrollas av landets mångfaldiga natur med allt från aktiva vulkaner till djupa frodiga regnskogar och vackra stränder.

Resa till Costa Rica är som ett besök på en otrolig skattkammare när det kommer till djur och plantor/växter, för trots sin relativt lilla storlek finns här världens största mångfald av djurarter. Skäl nog att vara den främsta destinationen om du väljer att resa till Karibien.

Ett av Centralamerikas säkraste länder att semestra i och oavsett hur du reser runt kommer du att möta den gästvänliga Costa Rica filosofin, ”Pura Vida” som betyder “Rent Liv”. Filosofin handlar om att man ska hylla det enkla och goda i livet och vara närvarande.

La Fortuna Waterfall på Costa RicaLa Fortuna Waterfall på Costa Rica

Läs mer om upplevelser vi erbjuder för dig som vill resa till Karibien, närmare bestämt natur paradiset Costa Rica:

Valuta – Costaricansk Colon, men USD är lika gångbart och rekommenderas starkt.
Klimat – Fuktig, tropisk kust mot Karibiska havet och en torrare mer solsäker kust mot Stilla havet.
Visum – Behövs ej för svenska medborgare.

Resa till Grenada

Om du väljer Grenada på din resa till Karibien, kan du förvänta dig att alltid få ett varmt mottagande och missa intenågra av öns främsta upplevelser. Till exempel att göra en
vandring i den tropiska regnskogen och snorkla i världens första undervattenspark, Underwater Sculpture Park.

Du kan plocka kakaobönor ute på fälten tillsammans med farmare och uppleva det unika med resor till Karibien. Naturen är det stora dragplåstret till Grenada. Hela ön präglas av ett mycket varierande landskap med höga berg och djupa dalar. Mängder av floder och vattenfall samt kratersjöar och kryddodlingar med Muskot.

Kaffe på GrenadaKaffe på Grenada

Läs mer om och inspireras av upplevelser vi erbjuder för dig som vill resa till Karibien, närmare bestämt till kryddornas och chokladens ö Grenada:

Valuta – Östkaribiska Dollar.
Klimat – Behagligt året runt klimat med temperaturer 25-30 grader. Ligger även utanför orkanbältet.
Visum – Behövs inte för nordiska medborgare.

Resa till Anguilla

Anguilla – en pärla med kritvita stränder, turkost vatten och mysiga små restauranger med kök i absolut världsklass. Här finns stora lyxiga hotell till lite mindre och personliga. Perfekt för smekmånadsparet eller för resenärer som uppskattar exotiska resmål och avkoppling.

Eftersom Anguilla är en ganska okänd liten ö i Karibien har inte massturismen nått hit. Man möts av en genuin och äkta värme från befolkningen och kan se fram emot en riktigt njutningsfull semester på en av Karibiens charmigaste öar.

Anguilla är verkligen en speciell destination när det kommer till resor till Karibien. Du kan förvänta dig kritvit korallstrand och bra dykning och snorkling. Var beredd på att se kändisar lite här och där för detta är ett paradis för dem att ”gömma sig på”.

Anguilla BeachAnguilla

Läs mer om och inspireras av upplevelser vi erbjuder för dig som vill resa till Karibien, närmare bestämt till den lilla charmiga ön Anguilla:

Valuta – Östkaribiska Dollar (XCD) eller USD.
Klimat – Ett behagligt och tropiskt klimat året runt med en medeltemperatur på
ca 27 C. Allra bäst nov-apr och jul-aug.
Visum – Behövs inte för nordiska medborgare.

Resa till Antigua

Här på Antigua är det lätt att hitta sin egen favoritstrand då det finns inte mindre än 365 stränder att välja på. En strand för varje dag på året. Men här finns också så mycket mer att se, upptäcka och uppleva, som gör Antigua till en topp destination du kan välja på din resa till Karibien.

Hyr gärna en bil och upptäck de många stränderna på egen hand. I de vackra omgivningarna runt English Harbour finner du bland annat Nelsons Dockyard. Här hade den engelska flottan sin militärbas redan på 1700-talet och fortfarande är den i välbevarat skick.

Från utsiktsklippan Shirley Heights på södra Antigua, kan du häpna över en fantastisk utsikt över English Harbour. Inta en härlig middag i vacker miljö. På söndagarna erbjuds även  BBQ och underhållning med lokala artister.

Solnedgång och vy från Cocos balkongen på AntiguaSolnedgång och vy från Cocos balkongen på Antigua

Läs mer om och inspireras av upplevelser vi erbjuder för dig som vill resa till Karibien, närmare bestämt till de kritvita stränderna på Antigua:

Valuta – Östkaribisk Dollar eller USD.
Klimat – Dagstemperaturer 28-31 grader året runt. Soligt för det mesta, med
inslag av kortare, snabbt övergående regnskurar företrädesvis juni-december.
Visum – Behövs inte för nordiska medborgare.

Resa till Aruba

Aruba är en lycklig ö med kritvita stränder, stort restaurangutbud och ett kontrastrikt landskap, kryddat med ett stort nöjesutbud. Perfekt för dig som uppskattar exotiska resor till Karibien med inslag av nöjen och aktiviteter.

Karibien är förvisso välsignat med ett stort antal paradisöar, men om du söker en som ger dig alla ingredienser för en solig semester med mycket innehåll, så är Aruba ett säkert kort för din nästa resa till Karibien.

Eftersom Aruba dessutom ligger utanför orkanbältet, kan du resa hit året runt! Hit kommer man gärna för att uppleva de många, långa och kritvita stränderna. Eagle Beach och Palm Beach tillhör de mest kända.

Vattensporter är också en central del i den aktiva profil som Aruba har. Bland annat windsurfing, kitesurfing, snorkling och dykning som en del av utbudet. Djuphavsfiske, golf och katamaran turer finner du också på menyn. För den som vill söka lyckan hos fru Fortuna, kan vi berätta att Aruba även huserar många casinon.

Arubas kritvita sandstrand Bucuti beachArubas kritvita sandstrand Bucuti beach

Läs mer om och inspireras av upplevelser vi erbjuder för dig som vill resa till Karibien, närmare bestämt till den lyckliga ön Aruba med kritvita stränder:

Valuta – Arubiska Floriner eller USD.
Klimat – Utmärkt året runt med dagstemperaturer runt 31-33 grader. Ligger
utanför orkanbältet.
Visum – Behövs inte för nordiska medborgare.

Resa till Karibien – Barbados

Barbados är en välkänd paradisö i Karibien och är definitivt en av topp destinationerna när det gäller att resa till Karibien. Upplev härliga paradisstränder, trevliga människor och sköna calypso tonerna.

Självklart tar sol-och bad livet en stor plats för besökaren tillsammans med bar-och restauranglivet. Här finns också ett stort utbud av aktiviteter både till land och till havs. Många spännande roliga vattensport aktiviteter, med dykning och snorkling som viktiga ingredienser.

Med sin välbevarade exotiska naturen är Barbados ett synnerligen varierat och komplett resmål med flera spännande naturupplevelser.

Greensleeves beach på BarbadosGreensleeves beach på Barbados

Läs mer om och inspireras av upplevelser vi erbjuder för dig som vill resa till Karibien, närmare bestämt till den välkända paradisön Barbados:

Valuta – Barbados Dollar. USD.
Klimat – Dagstemperaturer 25 – 30 grader som varierar med årstiderna. Vädret kan växla ganska snabbt mellan sol och korta regnskurar. Orkansäsongen sträcker sig mellan augusti och november.
Visum – Behövs inte för nordiska medborgare.

Din nästa upplevelse är en resa till Karibien med Hummingbird Lifestyle Travel

Team Hummingbird LifestyleTeam Hummingbird Lifestyle till din tjänst

Låt oss skräddarsy din nästa upplevelseresa till Karibien där du kan njuta i det kristallklara karibiska vattnet, lära känna den trevliga lokala befolkningen och vandra i den exotiska naturen.

När du bokar din resa till Karibien genom Hummingbird Lifestyle Travel får du en resa med kvalitet. Vi är en nischad arrangör med specialistkompetens på våra resmål. Vår personal har många års erfarenhet och stor passion för att skräddarsy resor till exotiska och lyxiga resmål.

Resan bokas utan mellanhänder där vi har full kontroll på hela resan och därför kan erbjuda en unik upplevelse för dig som vill ha semesterminnen som varar för livet. Är du redo för ditt nästa Karibien äventyr?

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!