Pura Vida Upplevelser

December 29, 2021

Innehåll

Upplev Costa Ricas fantastiska natur med uppehåll på genuina lodger och bungalows, med lokal karaktär och charm. Helt precis på det sätt som man drömmer om att Costa Rica ska vara! Njut bland annat av 3 dagars båtsafari i Tortugueros djungel med båtupplevelser i ”mini-amazonas” och boende vid vulkanen Arenal. Fokus på Costa Ricas djur och natur med avslut i Nosara på västkusten med 4 dagar skön avkoppling på strandnära boutiquehotell.

 

Resan är på 14 dagar och tar er med till några av de mest fantastiska platserna med lagom lång tid per plats för att få se Costa Ricas mångfald utan stress.

Costa Rica

Table of Contents

och de främsta ikonerna på denna rundresa som går utmärkt att köra med egen bil, alternativt med förbokade transfers. Valet är ditt!

 

Regnskogens djurliv, majestätiska vulkaner och långa vackra stränder utgör grundstommen i detta reseförslag där ni med säkerhet kan veta att resan är kvalitetssäkrad och även testad av oss på Hummingbird Lifestyle Travel.

 

Det fungerar att köra bil utmärkt, ni kan dessutom välja att resa i eget tempo där ni helt enkelt väljer när och hur ni vill resa, dock har vi för trygghetens skull och enkelheten förbokat alla hotell så ni har en resplan att följa.


Eftersom avstånden är korta och infrastrukturen är bra, är det inte utan grund att Costa Rica kallas för Mellanamerikas Schweitz. Allt fungerar! och ni har också såklart en GPS i bilen så ni inte kör vilse, vilket dock är svårt då det är mycket tydligt skyltat och vägarna på de flesta ställen, asfalterade och med hög kvalitet, dock är vägarna ganska smala och kurviga.

 

Önskar ni istället resa med förbokad transfer kan det vara stora fördelar då föraren också guidar och berättar om vad ni ser. Det är tryggt då ni åker med en lokalbo som kan området.


Det är mycket väl ordnat på Costa Rica så en transfer som ska hämta er kl 8.00 kommer vara där prick kl 8.00. Ordning och reda gäller här på Costa Rica vilket passar oss svenskar fint.

 

Höjdpunkter

 

Ni kommer att få många fina upplevelser på denna resan, med många enastående nationalparker bland annat Tortuguero Nationalpark som ger er det första vilda intrycket av livet i en tät frodig regnskog. Fåglar, paddor, kryp, insekter, apor och sköldpaddor. Alla sinnen kommer arbeta för högtryck för att kunna ta in så många intryck som möjligt.

 

Därefter får ni chansen att uppleva vackra häftiga vulkanen Arenal som ligger som en prydnad mitt i landet, norr om San Jose. Ni kommer därefter åka vidare ut mot kusten till Nicoya halvön,

 

Föreställ er en mysig liten rofylld by omgiven av jungel och djurliv. Denna plats är perfekt för surfare, en av de bästa platserna i världen sägs det enligt National Geographic, men dock fortfarande vacker badort eftersom vågorna bryts långt ut i havet och längre in mot strand är det lugnt och fint att bada. Denna plats kallas för Nosara.

 

Räkna med att få en spännande resa med ”must do” inkluderat redan från början, så ni inte missar de viktigaste höjdpunkterna. I Tortuguero ingår båtutflykterna på floderna och alla måltider. En halvdagstur i Arenal Nationalpark ingår också samt extra tid här för att ni ska upptäcka La Fortuna och kanske vill ni testa ”Zip Line”? Kan varmt rekommenderas. Ni svävar över trädtopparna, 600 meter ovanför marken, och får åka mellan 7 olika trädtoppsplattformar. Fantastiskt!! Ni avslutar sedan resan vid kusten, med vacker solnedgång, strandnära boutiquehotell och vacker natur och djurliv.

 

För övrigt låter vi det vara upp till var och en vad som ska inkluderas i programmet. Några gillar fågelskådning och vill se kolibris och komma nära fåglarna med en guide. Några gillar att få adrenalinet att pumpa och testar gärna mer aktiva äventyrligheter, såsom Zip-line och hängbroar. Vill ni köra med egen bil eller med transfer förbokat? Bestäm vad som passar er bäst så löser vi resten. Vi har själva rest runt på Costa Rica och ger gärna personliga råd!

 

Hummingbird Lifestyle Travel har valt ut bra 3-4 stjärniga hotell så att ni kommer att bo nära upplevelserna och med fantastisk utsikt från hotellet. Resorna går att genomföras året om. Vill ni se sköldpaddor är det bäst från juli till oktober.

 

Förläng gärna med Ricon de la Vieja

 

Resan skräddarsys efter era önskemål. Vill ni förlänga resan ett par dagar så kan vi varmt rekommendera vulkanområdet Ricon de la Vieja. En stor vulkan med 9 krater och en mängd floder runt vulkanen samt både vackra vattenfall och varma källor. Exotiskt extrastopp på resan.

 
 

Program

 

Dag 1: Flygresa

Avresa från Sverige till San Jose

 

Dag 2: San Jose

Ankomst San Jose och transfer till hotell

 

Dag 3: San Jose

Efter frukost bär det av på en utflykt till Poas Vulkan och Doka kaffeplantage. Underbart att komma direkt ut i naturen dag 2 och skaka av sig eventuell jet lag.

 

Dag 4:   San Jose – Tortuguero

Efter frukost åker vi direkt till västkusten för att äntligen få uppleva fantastiska mini amazonas, Tortuguero. Vi gör första stoppet i Braulio Carrillo National Park. Längs med vägen passerar vi både bananplantage och ananasplantage. Vid ankomst till nationalparken går vi ombord på båten som tar ut på kanalerna och vid ankomst till lodgen väntar en välkomstdrink och läcker lunch. Eftermiddagen gör vi utflykter i området och middagen på kvällen intas på hotellet.

 

Dag 5: Tortuguero

Efter en god frukost på hotellet gör vi en guidad vandring längs med lederna inne i parken, och sedan har vi tid för att koppla av före lunch serveras. På eftermiddagen besöker vi Tortuguero National Park, som utforskas med båt.

 

Dag 6: Tortuguero – Arenal

Efter frukost, åker vi med båt tillbaks från parken mot vulkanen Arenal. Lunch inkluderad på El Ceibo Restaurant.

 

Dag 7: Arenal

Efter frukosten finns tid för vandring, utforska området på egen hand, besöka grann-byn La Fortuna för shopping och kanske en god lunch? Testa gärna Zip-Line och flyg mellan trädtopparna som självaste spiderman, mellan de 9 plattformarna, en underbar häftig upplevelse. Klart värt varenda krona. Man kan även gå på hängbroarna om man föredrar  en mindre adrenalinkick.

 

Dag 8: Arenal

Efter frukost en dag på egen hand. Bara njut av området, heta källorna, ta en promenad, åk Zip Line och kika närmare på Arenal Vulkan. Jättefint område varför vi har lagt in 3 övernattningar här. nästa äventyr.

 

Dag 9:  Arenal – Nosara

Checka ut efter frukost och dags att åka till kusten, stränderna, och lilla boutiquehotellet Olas Verde i Nosara, ett stenkast från stranden. Här väntar bästa läget för en vacker solnedgång. Fin strand, sol, bad, jungel och god mat.

 

Dag 10-13: Nosara

4 nätter väntar på er här i detta exotiska område och dags att vila ut, koppla av, läsa böckerna som ni hade med er på resan, och bara njuta av vackra Costa Rica.

 

Dag 13: San Jose

Transfer till San Jose och här väntar en övernattning, sista shopping kanske och att njuta av en härlig middag på verandan innan ni nästkommande dag åker till Sverige igen.

 

Dag 14: Avresa till Sverige

Flygplatstransfer till San Jose flygplats och dags att gå ombord på flyget för att åka till Sverige igen.

Relaterad Resor

Allt Resor
Rundresa
Djur och natur
Privat transfer

Romantiska Costa Rica

14 dagars komplett förstaklassig resa till Costa Rica med fokus på dess ikoner samt djur & natur.

Fr. 37 990 SEK
Rundresa
Djur och natur
Privat transfer

Familjeresa Costa Rica

En underbar familjeresa till Costa Rica med transfer och fokus på djur & natur och äventyr.

Fr. 34 995 SEK
Regnskog
Utflykter ingår
Rundresa

Klassiska Costa Rica

15 dagars exotisk resa till Costa Rica med flodfärder, vulkaner, djur och natur. En resa med egen privat förare som tar er mellan de olika platserna. Perfekt resa för dig som söker naturnära genuin resa med de främsta sevärdheterna på Costa Rica.

Fr. 43 500 SEK
Rundresa
Utflykter
Lyxiga boenden

Costa Rica Eco Deluxe

11 dagars rundresa till Costa Rica med Pacuare River, Nayara Gardens i Arenal och strandboende på ett underbart beachhotell på västkusten.

Fr. 49 990 SEK

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!