One & Only The Palm


Resor till Dubai's one & only the palm

hum_pippi_5stor

Här bor du luxuöst och strandnära på halvön Palm Jumeirah. Njut av en fantastisk panoramautsikt, underbar trädgårdsmiljö, en privat strand och mat tillagad av Michelinkocken Yannick Alléno. Upplevelsen förhöjs av den träffsäkra och stilrena blandningen av Morisk och Andalusisk ariktektur.

The One & Only har rymliga rum, sviter som ligger i hotellets huvudbyggnad eller i de privata Beach Villas. Rummen och sviterna har utsikt över poolen och terrasserna som skuggas behagligt av palmerna. Beach Villas ger direkt tillgång till stranden och erbjuder din egen servicestab för en lyhörd och toppklassig service.

Manor House:  Ligger inrymt i hjärtat av resorten och erbjuder Premier Rooms, Executive Suites och Grand Palm Suite. Totalt tre våningsplan där rummen i markplan erbjuder en uteplats/terrass och övriga rum en balkong. Premiere-rummen är rymliga med sina 65 kvm, Executive Suiten erbjuder den generösa ytan på 130 kvm och Grand Palm Suite, hela 250 kvm. Sviterna inkluderar också en 24-timmarsservice genom en egen servicestab.

Dubai Mansions: De sex fristående ”Mansions” ger dig en extra avskild, lugn och privat oas att njuta i. Premiere rooms ger 65 kvm, snyggt möblerad balkong eller uteplats/terrass och endast några steg från den härliga stranden. Palm Beach Junior Suites (100 kvm) och Palm Beach Executive Suites (130 kvm) ger dig även en egen servicestab med 24-timmarsservice. Några av sviterna har även en privat swimmingpool (20 kvm) och bokas mot tillägg.

Dubai Villas: Med boende i en av fyra Beachfront Dubai Villas, får du den ultimata enskildheten med din egen 24-timmarsservice. Ytorna, med sina 325 kvm, är generösa och bjuder dig två sovrum med angränsande badrum och dressing room. En härlig uteplats med privat swimmingpool, behagligt skuggskyddad matplats och den sköna grönskan ramar in allt till en fantastisk helhetsupplevelse!

Kulinariskt: Här kan du välja mellan tre restauranger som alla är Michelinbelönade Yannick Allénos skötebarn: Zest, 101 och Stay.

Zest är huvudrestaurang och serverar frukost, lunch och middagar där smakerna influeras av Mellanöstern, Asien och det internationella köket.
101 Dining Lounge & Bar är Dubais senaste, mycket attraktiva dining lounge, beläget i The Palms privata marina. Här kan man välja ur en balanserad Tapasmeny eller välja något delikat som inspirerats av Medelhavsköket. I den tillhörande open-baren, ackompanjeras som oftast måltiden med en anpassad musik.
Stay är öppen från kl.19.00 och erbjuder Yannick Allévos kulinariska upplever när de är som bäst. Allt i en komfortabel och stilfull miljö. Ett besök här är säkert ett minne som inte suddas ut i första taget, där du blir serverad utmärkta traditionella rätter, ofta i en kontrastrik men välbalanserad kombination.
För den som söker än fler måltidsupplevelser, finns en båttaxi till One&Only Royal Mirage som erbjuder inte mindre än sju restauranger – alla med sin egen särart och profil.

Här finns ett flertal aktiviteter för den som önskar: Golf, olika vattensporter och en mängd intressanta och varierande utflykter.
Anläggningens One & Only Spa ligger mitt i trädgårdarna utomhus. Det finns en egen pool och 8 privata sviter för behandling.

Rumstyper:

Palm Manor Premiere Room King Bed, Palm Manor Premiere Room Twin Beds, Palm Beach Executive Suite, Palm Beach Premiere King Bed, Palm Beach Premiere Twin Beds, Palm Beach Junior Suite

Hotellfakta – One&Only The Palm

Antal rum 99 + 4 villor
Restaurang 3
Bar 2
TV Ja
Telefon Ja
Värdeskåp Ja
Internet Ja
Wi-Fi Ja
Swimmingpool 1
Barnpool 1
Hiss Nej
Spa Ja
Gym Ja
Butiker Nej
Avstånd strand 0
Minibar/kyl Ja

Konferenslokaler: 2 inomhus för 20-60 personer och 1 utomhus för 70-120 personer. Kongress-och mötesservice.
Sportaktiviteter: Här erbjuds ett stort urval av vattensporter som segling, kajak, Hobie Cats, windsurfing och vattenskidor. Här finns flera golfbanor av världsklass!
Arrangemang & utflykter: Här kan du boka en mängd utflukter med olika profil, Skidsafari på sanddynerna, utflykt med kamel till trädgårdsstaden Al Ain mfl.