Maria Hardie

Travel Designer

Tackar inte nej till möjligheten att upptäcka nya berikande resmål. Några höjdpunkter har varit att bila runt i USA, djuphavsfiske på Mauritius och snorkla med valhaj i Mexico. Att njuta av de härliga stränderna och avslappnade atmosfären i Karibien kan man aldrig få nog av. Jag har även haft möjligheten att uppleva drömlika Seychellerna i Indiska Oceanen! På fritiden är det familjen och mina små barn som är fokus samt gärna en bra bok och promenader i naturen som gäller. Ser fram emot att få hjälpa er med nästa drömresa.

maria.hardie@hummingbird.se

Marlene Kettil

Senior Travel Designer

har skräddarsytt exklusiva resor i över 15 år och är alltid mån om att arbeta fram rätt resa till rätt person. Min egen passion är resor och boenden som överträffar förväntningar på kvalitet, service och hållbarhetstänk. Frågar man mig om min favoritdestination får man inget klart svar….finns ju så många… men Maldiverna, Mauritius och Seychellerna är 3 destinationer som kan besökas hur många gånger som helst. Öarna i Karibien är också fantastiska. Costa Rica står högt upp på önskelistan som ännu inte hunnits med. På hemmaplan njuter jag av tid med familjen, dansa Nia och vara vid havet.

Marlene.kettil@hummingbird.se

Anna Harksen

Travel Designer

Har många års erfarenhet av att arrangera spännande rundresor. Ett av mina favoritresemål är Australien där jag har varit flertalet gånger. Australiens västkust med sina underbara pärlor, sydkustens småstäder och den vackra naturen är fantastisk! Jag är även certifierad Aussie Specialist. Ett annat land jag är helt förtjust i är Nya Zeeland, vacker natur och gästvänliga människor. Seychellerna är också ett av mina favoritresemål. På fritiden umgås jag med familjen, och på sommaren blir det gärna några sköna turer ut i blåbärsskogen.

anna.harksen@hummingbird.se

Ulf Hansen

Styrelseordförande

entreprenör uti fingerspetsarna och har en passion för aktiva och upplevelsrika resor. Är ofta hemkommen från en exotisk vandring, kajakpaddling eller annat spännande äventyr. Senaste resan gick till Maldiverna där jag besökte 5 olika öar, alla charmiga på var och en sitt sätt. Stolt över att ha blivit utsedd till årets entreprenör. Har även bott några år i Kapstaden samt några år på Mauritius. Trivs bäst då ett tufft träningspass väntar och gillar att testa krafterna på löparspåret, cykeln och med kajaken.

ulf@hummingbird.se

Susanne Ritzen Österberg

Managing Director

Stortrivs i det härliga teamet på Hummingbird Lifestyle Travel och är alltid intresserad av en resa till något nytt spännande resmål. Att dyka i Stora Barriärrevet i Australien, hoppa fallskärm på Nya Zeeland och ö-hoppa på Seychellerna är några av favoritupplevelserna. Senaste resorna gick till Aruba och en skön kryssning i Karibien vilka båda var härliga upplevelser. Ring mig gärna om ni vill prata resor med mig. På fritiden är det familjen som gäller, hästen och sköna löpturer i skogen.

susanne@hummingbird.se

Mikael Johansson

Ekonomichef

gillar att vara på resande fot och favoritresemålen är bland annat USA där sista resan gick till nationalparkerna i västra USA med en stor gigantisk husbil. En fantastisk upplevelse att ha huset med sig och uppleva denna vackra del av USA. En annan favoritresa var till natursköna Island, en veckolång rundtur med valsafari som höjdpunkt. På fritiden är det god mat, båtliv, långa promenader och en härlig bok som gäller för min del.

mikael@hummingbird.se

Ägare

Hummingbird Lifestyle Travel AB är ett privatägt systerföretag till Hummingbird AB vilket bildades 2007, men som har anor så långt tillbaka som till 1947. Hummingbird Lifestyle Travel ingår i Intoit koncernen vars omsättning uppgick till 300 miljoner kronor under 2018.

Varför heter vi Hummingbird?

Under flera resor till Costa Rica under 90-talet blev företagets ägare, Ulf Hansen, barnsligt fascinerad av kolibrin. Med sina 2 – 3 gram och upp till 70 vingslag per sekund är det en mycket speciell fågel. Kolibrin har en unik flygförmåga, de kan flyga både fram, bak, upp och ner i en hastighet av upp till 100 km i timmen. Ljudet som uppstår när de flyger är väldigt speciellt och behagligt. Härav ordet humming. När vi bestämde oss för att byta till ett namn som inte så lätt kan förväxlas med andra researrangörer kom Hummingbird upp som ett förslag. Inte bara ser kolibrin väldigt vacker ut. Den är dessutom otroligt flexibel och snabb. Dessutom har den alltid älskats för sina egenskaper, sköna ljud (humming) och förmågan att inte stöta sig med andra djur eller människor. Bra egenskaper tyckte vi och bestämde oss för att heta Hummingbird.

Hummingbirds fantastiska historia

Hummingbird har en fantastisk historia. Vår verksamhet började för mer än 60 år sedan. Det var flera tidningar med Göteborgsposten i spetsen som startade verksamheten 1947. Då hette företaget Pressresor och var från början specialiserade på olika temaresor. Företaget var ett av de allra första att arrangera resor ut i Europa efter andra världskriget. Speciellt var det också när vi 1977 arrangerade de allra första flighterna från Landvetter flygplats, två fullsatta jumbojet med destination New York.

Sedan dess har det blivit många rundresor i Amerika, massvis med kryssningar runt Galapagosöarna, tjogvis med äventyr i Afrika, otaliga vinskördarresor i Tyskland och Frankrike, upptäckarresor i Kina, gourmetresor till Italien och mycket, mycket mer. Många av de tidiga reseuppläggen finns samlade i bokform. Mellan 2002-2007 har verksamheten bedrivits under namnet Reseriet under ledning av Ewa Bjurström (som är fortsatt aktiv i bolaget). Under 2007 tog Ulf Hansen över. Han är bl a grundare av Hansen Conference & Event, årets entreprenör i Göteborg år 2001 och har under 2004 -2007 bott i Sydafrika och på Mauritius. Ulf Hansen är också konsul för Italien.

Miljö och socialt ansvar

Som arrangör av livsstilsresor vill vi aktivt vara med och bidraga till en bättre värld. Vi har därför valt att stödja WWF genom att agera ”Vänföretag”. Dessutom verkar vi för att så många av våra kunder som möjligt skall klimatkompensera sina resor via Green Seat. Genom våra systerföretag stöttar vi även flera sociala projekt i Sydafrika.

Styrelsens säte

Styrelsen har sitt säte i Göteborg.

Svenska Resebyråföreningen

Vi ser det som en självklarhet att vara medlemmar i Svenska Resebyråföreningen som är en förening för resebyråer och researrangörer. För att få vara medlem i denna organisation krävs en stabil ekonomi och att man har en trygg och säker affärsmodell och det är en extra trygghet för dig som resenär att kontrollera att de ni anlitar som arrangör har ett medlemskap i SRF.

Press

Hummingbird Lifestyle Travel – nytt namn på 60-årig researrangör!

Hummingbirds reseverksamhet startade 1947. Då med namnet Press-resor. Senaste åren har verksamheten bedrivits under namnet Reseriet. Tredje gången gillt! Nu heter företaget Hummingbird Lifestyle Travel och fokuserar sin verksamhet på skräddarsydda resor till exotiska resmål.

Företaget var ett av de allra första att arrangera resor ut i Europa efter andra världskriget. Speciellt var det också 1977 när företaget arrangerade de allra första flygningarna från Landvetter flygplats, -två fullsatta jumbojet med destination New York. Sedan dess har det blivit många rundresor i Amerika, mängder av kryssningar till olika delar av världen, tjogvis med äventyr i Afrika, otaliga vinskörderesor i Tyskland och Frankrike, upptäckarresor i Kina, gourmetresor till Italien och mycket, mycket mer.

Hummingbird Lifestyle Travel

arrangerar skräddarsydda resor för familjer och par till utvalda resmål, där vi har en mycket hög kunskap och har möjlighet att leverera välpaketerade resor med kvalitativt innehåll. Vi utgår från våra gästers intressen och kombinerar dessa med spännande reseupplevelser runt om i Världen, med främsta fokus på Indiska Oceanen, Australien, Nya Zeeland, Söderhavet och Karibien. Gemensamt för många av resorna är att det ofta är svårt eller omöjligt att genomföra motsvarande resa på egen hand utan de kontakter och den kunskap vi har.