Om Hummingbird Lifestyle Travel

Hummingbird är specialist på resor till exotiska platser och kryssningar över hela världen. Karibien/Västindien, Seychellerna, Costa Rica, Sri Lanka,  Maldiverna, Mauritius samt Australien och Nya Zeeland är några av våra främsta specialistområden. Vi har gjort otaliga egna resor till dessa områden och brinner för att få chansen att få chansen att arrangera din nästa resa hit.

Hummingbird har en fantastisk historia. Vår verksamhet började för mer än 60 år sedan. Det var flera tidningar med Göteborgsposten i spetsen som startade verksamheten 1947. Då hette företaget Pressresor och var från början specialiserade på olika temaresor. Företaget var ett av de allra första att arrangera resor ut i Europa efter andra världskriget. Speciellt var det också när vi 1977 arrangerade de allra första flighterna från Landvetter flygplats, två fullsatta jumbojet med destination New York.

Sedan dess har det blivit många rundresor i Amerika, massvis med kryssningar runt Galapagosöarna, tjogvis med äventyr i Afrika, otaliga vinskördarresor i Tyskland och Frankrike, upptäckarresor i Kina, gourmetresor till Italien och mycket, mycket mer. Många av de tidiga reseuppläggen finns samlade i bokform. Mellan 2002-2007 har verksamheten bedrivits under namnet Reseriet under ledning av Ewa Bjurström (som är fortsatt aktiv i bolaget). Under 2007 tog Ulf Hansen över och år 2016 gick Susanne Ritzen Österberg in som delägare i bolaget. Med över 30 års erfarenhet av skräddarsydda privatresor till Australien, Nya Zeeland, Cooköarna och Fiji blev det en självklarhet att då utveckla produktsortimentet med dessa fantastiska resmål.

Våra underbara medarbetare

Susanne Ritzen Österberg

Managing Director

Susanne Ritzen Österberg

Stortrivs i det härliga teamet på Hummingbird Lifestyle Travel och är alltid intresserad av en resa till något nytt spännande resmål. Att dyka i Stora Barriärrevet i Australien, hoppa fallskärm på Nya Zeeland och ö-hoppa på Seychellerna är några av favoritupplevelserna. Senaste resorna gick till Aruba och en skön kryssning i Karibien vilka båda var härliga upplevelser. Ring mig gärna om ni vill prata resor med mig. På fritiden är det familjen som gäller, hästen och sköna löpturer i skogen.

Maria Hardie

Tackar inte nej till möjligheten att upptäcka nya berikande resmål. Några höjdpunkter har varit att bila runt i USA, djuphavsfiske på Mauritius och snorkla med valhaj i Mexico. Att njuta av de härliga stränderna och avslappnade atmosfären i Karibien kan man aldrig få nog av. Jag har även haft möjligheten att uppleva drömlika Seychellerna i Indiska Oceanen! På fritiden är det familjen och mina små barn som är fokus samt gärna en bra bok och promenader i naturen som gäller. Ser fram emot att få hjälpa er med nästa drömresa.

Anna Harksen

Har många års erfarenhet av att arrangera spännande rundresor. Ett av mina favoritresemål är Australien där jag har varit flertalet gånger. Australiens västkust med sina underbara pärlor, sydkustens småstäder och den vackra naturen är fantastisk! Jag är även certifierad Aussie Specialist. Ett annat land jag är helt förtjust i är Nya Zeeland, vacker natur och gästvänliga människor. Seychellerna är också ett av mina favoritresemål. På fritiden umgås jag med familjen, och på sommaren blir det gärna några sköna turer ut i blåbärsskogen.