Om Hummingbird Lifestyle Travel

Hummingbird är specialist på resor till exotiska platser och kryssningar över hela världen. Karibien/Västindien, Seychellerna, Costa Rica, Sri Lanka,  Maldiverna, Mauritius samt Australien och Nya Zeeland är några av våra främsta specialistområden. Vi har gjort otaliga egna resor till dessa områden och brinner för att få chansen att få chansen att arrangera din nästa resa hit.

Hummingbird har en fantastisk historia. Vår verksamhet började för mer än 60 år sedan. Det var flera tidningar med Göteborgsposten i spetsen som startade verksamheten 1947. Då hette företaget Pressresor och var från början specialiserade på olika temaresor. Företaget var ett av de allra första att arrangera resor ut i Europa efter andra världskriget. Speciellt var det också när vi 1977 arrangerade de allra första flighterna från Landvetter flygplats, två fullsatta jumbojet med destination New York.

Sedan dess har det blivit många rundresor i Amerika, massvis med kryssningar runt Galapagosöarna, tjogvis med äventyr i Afrika, otaliga vinskördarresor i Tyskland och Frankrike, upptäckarresor i Kina, gourmetresor till Italien och mycket, mycket mer. Många av de tidiga reseuppläggen finns samlade i bokform. Mellan 2002-2007 har verksamheten bedrivits under namnet Reseriet under ledning av Ewa Bjurström (som är fortsatt aktiv i bolaget). Under 2007 tog Ulf Hansen över och år 2016 gick Susanne Ritzen Österberg in som delägare i bolaget. Med över 30 års erfarenhet av skräddarsydda privatresor till Australien, Nya Zeeland, Cooköarna och Fiji blev det en självklarhet att då utveckla produktsortimentet med dessa fantastiska resmål.

Våra underbara medarbetare

Susanne Ritzen Österberg

Managing Director

Susanne Ritzen Österberg

Stortrivs i det härliga teamet på Hummingbird Lifestyle Travel och är alltid intresserad av en resa till något nytt spännande resmål. Att dyka i Stora Barriärrevet i Australien, hoppa fallskärm på Nya Zeeland och ö-hoppa på Seychellerna är några av favoritupplevelserna. Senaste resorna gick till Aruba och en skön kryssning i Karibien vilka båda var härliga upplevelser. Ring mig gärna om ni vill prata resor med mig. På fritiden är det familjen som gäller, hästen och sköna löpturer i skogen.

Maria Hardie

Travel Designer

Maria Hardie

Tackar inte nej till möjligheten att upptäcka nya berikande resmål. Några höjdpunkter har varit att bila runt i USA, djuphavsfiske på Mauritius och snorkla med valhaj i Mexico. Att njuta av de härliga stränderna och avslappnade atmosfären i Karibien kan man aldrig få nog av. Jag har även haft möjligheten att uppleva drömlika Seychellerna i Indiska Oceanen! På fritiden är det familjen och mina små barn som är fokus samt gärna en bra bok och promenader i naturen som gäller. Ser fram emot att få hjälpa er med nästa drömresa.

Anna Harksen

Travel Designer

Anna Harksen

Har många års erfarenhet av att arrangera spännande rundresor. Ett av mina favoritresemål är Australien där jag har varit flertalet gånger. Australiens västkust med sina underbara pärlor, sydkustens småstäder och den vackra naturen är fantastisk! Jag är även certifierad Aussie Specialist. Ett annat land jag är helt förtjust i är Nya Zeeland, vacker natur och gästvänliga människor. Seychellerna är också ett av mina favoritresemål. På fritiden umgås jag med familjen, och på sommaren blir det gärna några sköna turer ut i blåbärsskogen.

Ulf Hansen

Styrelseordförande

Ulf Hansen

Entreprenör uti fingerspetsarna och har en passion för aktiva och upplevelsrika resor. Är ofta hemkommen från en exotisk vandring, kajakpaddling eller annat spännande äventyr. Senaste resan gick till Maldiverna där jag besökte 5 olika öar, alla charmiga på var och en sitt sätt. Stolt över att ha blivit utsedd till årets entreprenör. Har även bott några år i Kapstaden samt några år på Mauritius. Trivs bäst då ett tufft träningspass väntar och gillar att testa krafterna på löparspåret, cykeln och med kajaken.

Mikael Johansson

Ekonomichef

Mikael Johansson

Gillar att vara på resande fot och favoritresemålen är bland annat USA där sista resan gick till nationalparkerna i västra USA med en stor gigantisk husbil. En fantastisk upplevelse att ha huset med sig och uppleva denna vackra del av USA. En annan favoritresa var till natursköna Island, en veckolång rundtur med valsafari som höjdpunkt. På fritiden är det god mat, båtliv, långa promenader och en härlig bok som gäller för min del.

Team Hummingbird Lifestyle Travel

Hela vårt team

Team Hummingbird Lifestyle Travel

Vi tillhör Intoit Travel Group och består av ett 40-tal kollegor som arbetar inom olika delar av företaget. I Hummingbird Lifestyle Travel är vi ett gäng glada positiva resekonsulenter som du ofta får ha kontakt med då du bokar resan hos oss. För att underlätta är det oftast en kontaktperson du har men eftersom vi arbetar mycket tätt med varandra, får du troligen komma i kontakt med hela teamet. Förutom försäljning, har vi några personer som arbetar med produktion och marknadsföring samt ett gäng som sköter hela ekonomiavdelningen. Välkommen till oss!

Louise Gårlin

Ekonomisupport

Louise Gårlin

Håller full koll på bolagens ekonomi och sköter allt det administrativa och är även pigg på att träna, och är alltid med på vår lunchträning ihop med kollegorna på torsdagarna. Har fullt upp på hemmaplan med mina barn och familj, och just nu mycket skjutsande fram och tillbaks till alla aktiviteter. Älskar skidåkning, och löprundor men är också en mycket passionerad cyklist som gärna kör Vätternrundan med tjejkompisarna. Har också rest en hel del både med familjen och med kompisgänget. Nästa resa kommer definitivt gå till Maldiverna - längtar så mycket dit och just nu är vi i planeringsfasen.

Linda Hammarström

Ekonomisupport

Linda Hammarström

Trivs som fisken i vattnet på det glada Hummingbird kontoret och jobbar främst med att supporta alla kollegor med den ekonomiska biten. Älskar att resa och utforska nya resmål. Resan till de båda fantastiska länderna, Australien och Nya Zeeland har gett mersmak och en återresa dit är att räkna med lite längre fram när mina barn är något äldra. På fritiden är det träning som gäller, och är mycket glad för den träningsmöjlighet vi på kontoret har på torsdagar då vi tränar tillsammans på lunchen. På fritiden är det barnen och familjen som jag ägnar mest tid till. Älskar att röra på mig och att var ute i naturen är nummer ett på min lista. Ser mycket fram emot att åka till Maldiverna nästa gång, och hoppas att få med mig min familj dit också, men de är lätt att övertala när vi pratar om att resa till en av världens mest romantiska och familjevänliga resmål.