Mer om Cunard Cruise Line

För över ett och ett halvt århundrade har Cunards välkända fartyg definierat sofistikerade oceanresor. De har alltid haft världens mest kända oceanångare.

Från det förflutnas fartyg till dagens kungliga hov – Queen Mary 2, Queen Victoria och Queen Elizabeth – Cunard har alltid transporterat gäster över de stora haven och till världens mest avlägsna platser med ojämförbar stil. Gårdagens och dagens mest kända namn har skålat i champagne i hennes salonger, dansat vals hela nätterna i hennes stora balsalar, avsmakat stora festmåltider med de finaste kryddorna i hennes matsalar och fördrivit tiden med fascinerande konversationer på hennes däck.

Cunard bjuder in dig att ta plats i oceanresornas klassiska arv och själv skriva din egen klassiska äventyrsberättelse. Följ med Cunard på en resa på den legendariska lyxiga oceanångaren.

CUNARDS ARV

Den industriella revolutionen hade kommit tillräckligt långt på 1830-talet för att idén om transatlantisk kommunikation med en flotta av ångbåtar skulle kännas rimlig. Önskan om tillförlitlig leverans av de brev som den kungliga kommunikationen och handeln berodde av föranledde hennes Kungliga höghet Viktoria att bjuda in intresserade parter att lägga bud på denna service. Samuel Cunard från Halifax, Nova Scotia, var den lyckliga kandidaten. Hans kontrakt att leverera post över Atlanten från Storbritannien till Noramerika skrevs på den 4 maj 1839 och involverade ursprungligen även ett löfte om att införskaffa tre ångbåtar på 800 ton och med 300 hästkrafter. Samuel Cunard var en mycket framgångsrik och driftig kanadensisk affärsman och även medlem i den grupp av 12 individer som ledde Nova Scotias affärer. Cunard hade rykte om sig att inte bara vara en skarpsinnig affärsman utan även en individ med särskilt stor diplomatisk kapacitet.
För att kunna fullfölja sitt kontrakt sökte Cunard upp Robert Napiers hjälp. Denne var ett ingenjörsgeni som hade ansvar för att skapa motorer till några av den tidens bästa fartyg. Cunard behövde även finansiell uppbackning och fick det från tre fullfjädrade affärsmän: James Donaldson, George Burns och David Maclaver. Dessa fem män grundade British and North American Royal Mail Steam Packet Company, vilket sedan blev känt under namnet ”Cunard Line”.
Samuel Cunard dog den 28 april 1865. År 1981 upptogs han i ASTA:s (American Society of Travel Agents) Hall of Fame för sin insats att utveckla transatlantiska resor.

DEN BÄSTA MATEN

På Cunard förstår man instinktivt att maten spelar en stor roll för upplevelsen av den ultimata kryssningen. I alla kulinariska kontexter sätter den kända ”White Star Service” tonen. Cunard har inte bara gjort allt vad de kan för att göra varje restaurang till en plats att minnas, de har också anställt några av världens bästa kockar och experter.

Allt från grillning till kaffe, Cunard lämnar ingenting till slumpen för att hela tiden matcha en stämning till ditt humör. Du hittar naturligtvis ett inbjudande urval av informella ställen där du kan njuta av ett frestande mellanmål. Rumsbetjäning lyder din minsta vink dygnet runt utan någon extra kostnad.

Skulle du inte vilja njuta av det allra bästa Cunard har att erbjuda – det som förkroppsligas av den firade ”Grills Experience”. Förutom de mest rymliga och påkostade sviterna till havs innebär det de prisbelönta Grilling-restaurangernas intima atmosfär, exklusiv tillgång till Queen Grill-barerna och dessutom en egen privat butler-service och tillgång till hiss för sviterna i högre kategorier.

 

KÄND AV EN ANLEDNING

Cunard som en gång satte standarden fortsätter att överträffa den.

När Samuel Cunard för över 160 år sedan började leverera post över Atlanten insåg han inte att han tog det första steget mot att skapa en ny standard för lyxresor. Sedan dess har Cunard blivit liktydigt med bekvämlighet, stil och den ultimata reseupplevelsen och detta rykte har hållit i sig under flera generationer. Idag fortsätter Cunard att fira sitt gyllene arv samtidigt som vi dagligen skapar nya standarder. Rederiet är nästan helt brittiskt och utforskar världen i all sin rikedom med folk från hela världen – människor som du.

Oklanderlig service definierar och särskiljer din kryssning med Cunard på ett slående sätt. Så har det alltid varit. Från prisvinnande grill dining till ett läckert mellanmål eller en chokladbit på kudden – vår uppmärksamhet på detaljer kommer att få dig att känna dig speciell. Kort sagt, inget är för mycket besvär.

Det är faktiskt så att hytter i bättre skick hör till den mest privilegierade klubben. Låt de diskreta uppassarna möta dina behov, när du är till havs och vid en hamn, från en snabb golfrunda till de bästa platserna i huset, från frimärken till privat biluthyrning. Naturligtvis sker på- och avstigning med förtur.

Champagne, gratis bar, färska blommor och frukter, mjuka morgonrockar i frotté – inget konkurrerar med den oblyga lyxen hos Cunards kända ”Grills Experience”. Varför vänta på att njuta av den bästa kryssningsupplevelsen som finns? Varför vänta på att göra någon du håller kär riktigt glad?

Ditt pris innehåller transfer mellan flygplatser, hotell (om så behövs) och fartyg vid den utrikes hamnen för på- och avstigning.

 

LJUVLIGA NÖJEN

Ha så roligt som möjligt medan du gör de där sakerna du aldrig har tid för. Härold för dagtiden, en värld av härliga nöjen, från en utsökt spabehandling till havets bästa shopping. Alla vet att en nyckelfaktor i Cunardkryssningens mycket lockande löfte är möjligheten att kunna njuta av alla de underbara saker som du aldrig har tid för hemma. Så kom ombord – har finns något för alla smaker. Unna dig själv något eller vidga din horisont. Du kan till och med försöka göra båda samtidigt!

Visste du att Cunards Maritime Quest och Heritage Trail är fascinerande sätt att upptäcka vår långa tradition inom sjöfart? Fånga smaken av resandes guldålder och se några rätt kända före detta passagerare. Alltihop är en del av ett underbart omväxlande program av underhållningsupptäckter som har utformats så att du aldrig upplever ett tråkigt ögonblick.

Gå på en intressant föreläsning eller en livlig konstauktion, vinn vår dagliga quiz och kamma hem bingojackpotten – allt under en perfekt dag. Från yoga till aerobics till målnings- och danskurser, du kommer att skämmas bort av vårt stora utbud. Vill du spela robberbridge? Världens mest sociala spel är det bästa sättet som finns att möta sociala människor som du.

 

OLIKA AKTIVITETER

Att komma i form och åka hem strålande av hälsa är en väsentlig del av en kryssningssemester med Cunard. Men vänta en sekund – man behöver inte gå till överdrift alldeles bara för att man fått en överdos av frisk luft! Det är skönt att känna att du kan göra så mycket eller lite du vill här på däck! Det är grejen. Du bestämmer takten, idag och imorgon.

Från shuffleboard till tennis och joggning, du kan värma upp försiktigt eller träna dig svettig. Naturligtvis är däck en idealisk plats att slappna av med att läsa den senaste storsäljaren. Vill någon spela golf i eftermiddag? Att vara till havs är inget handikapp när det kommer till träning. Våra putting och driving ranges utomhus tillåter dig att komma igång med svingen utan att smutsa ner fötterna.

Vilket humör du än är på så finns det alltid något som fångar dig. Koppla av medan ungarna ger sig i kast med våra betrodda program – du vet att det är vettigt! Att göra din egen grej så här skänker dig en frihet som du skulle kunna bli van vid.

 

RÖKPOLICY

Rökning är inte längre tillåten på någon allmän plats förutom Churchill’s Cigar Lounge (endast cigarrer), avsedda områden på övre däck och den övre delen av G32 på Queen Mary 2. Rökning tillåts på privata balkonger.

Från och med 24 mars 2012 för Queen Victoria och 27 april 2012 för Queen Elizabeth och Queen Mary 2 tillåts inte längre rökning i hytter dock är det tillåtet att röka på privata balkonger.

 

UPPLEV CUNARD

Var börjar Cunard-upplevelsen? Med vår kända White Star Service är det en ständig prioritet att få dig att känna dig välkommen från det att du stiger ombord. Det är faktiskt så att Cunard är bäst på att instinktivt uppfylla dina förväntningar. Brittiska tjänstemän håller högsta standard.

Njut av den härliga rysningen av förväntan när du precis ska gå ombord.
Längs kajen och på däck byggs spänningen upp. Efter att du har visats till din hytt kan du gå en sväng för att bekanta dig med en av världens mest kända oceanfartyg. Låt hornet blåsa och bandet börja spela! När kusten försvinner i fjärran och du klär dig för din första middag till havs har din Cunard-resa precis börjat.

Hälsa varje morgon med frihetens andetag. Vill du äventyra dig iland eller bredda din inre horisont precis här? Från vin till trädgårdsarbete, Beaujolais till Lizzie – det finns tillräckligt många ämnen för att tända allas fantasi. Koppla av – barnen roas kungligt! Du behöver bara supa in den perfekta dagens avslappnande atmosfär.