Maldivernas bästa husrev

May 6, 2024

snorkling på maldiverna

Innehåll

Om du är en snorklings- eller dykälskare kommer Maldivernas bästa husrev att ge dig en oförglömlig upplevelse. I denna blogg utforskar vi några av de mest fantastiska husrev som Maldiverna har att erbjuda, samt viktiga platser för snorkling och dykning.

Snorkling och dykning i Maldiverna

Maldiverna är en otrolig destination för både snorkling och dykning. Med över 1 000 öar, kommer du att hitta ett brett utbud av platser att utforska. Utanför kusten finns det ett stort antal korallrev som ger ett perfekt hem för en mängd olika marina arter. Denna marina biodiversitet gör Maldiverna till en av de bästa platserna för dykning och snorkling.

Maldivernas bästa husrev för snorkling erbjuder en färgglad och varierad värld under vattenytan. Platser som Anantara Kihavah MaldivesGili Lankanfushi och Como Maalifushi är kända för sina fantastiska korallrev och rika marina liv. Här kan besökare simma bredvid tropiska fiskar, sköldpaddor och kanske även revhajar. Utforska dessa platser för en oförglömlig snorklingsupplevelse.

Här trivs fiskstim, rockor, sköldpaddor, valhajar, mantor och blacktip reefsharks. Bäst av allt är att med några få simtag från stranden kunna snorkla tillsammans med dessa magiska och färggranna djurliv. Om du tycker att Maldivernas paradisstränder, vajande palmer och tjusiga vattenvillor på pålar lockar så väntar bara tills du dyker under vattenytan. En helt ny värld väntar dig. Det känns som om man svävar på ytan till ett magiskt akvarium. Därunder finns alla möjliga fiskar i alla dess färger. Man förundras varje gång över alla dessa färggranna fiskar som alla ser helt olika ut och som samsas om livet under ytan.

  • Nemos – de orangevitrandiga clownfiskarna som är så blyga och gömmer sig gärna bland vajande anemoner
  • Papegojfiskarna som är unika i sin form och färg vilket gör dem så lätt igenkännliga
  • Fjärilsfiskar som med sin graciösa rörelse svävar omkring bland korallerna
  • Surgeonfish (kirurgfiskar) som med sin lysande färg och karakteristiska form gör sig lätt påmind under ytan.
  • Muränor som är långa och snabba när de smyger runt i revens sprickor och håligheter
  • Lionfish, som är vackra och prickiga fenor och som man inte får gå för nära
  • Sist men inte minst, havssköldpaddorna som tycks sväva omkring över korallerna och som då och då glider upp till ytan för att sippa lite luft. Fantastiska djur!


Några av våra favorittippade lyxresorts med några av Maldivernas bästa husrev

Anantara Kihavah Maldives

Kihavahs husrev är känt för sin biologiska mångfald, möjligheten att se allt från små färgglada koraller till större fiskar såsom barracudor och revhajar. Här kan man även lyxa till sig med en middag i deras undervattenrestaurang som heter ”Sea.Fire.Salt.Sky” – en unik upplevelse där man äter en lyxig middag under tiden man beundrar det rika marina livet genom glasväggarna.

Anantara Kihava Maldiverna

Gili lankanfushi

Gili Lankanfushi som ligger nära Male och nås med motorbåt, erbjuder ett fantastiskt husrev med mängder av olika marina livsformer, såsom olika sorters fiskar samt sköldpaddor och mantor. En riktigt fin resort med egen butler och mycket hög service.

Como Maalifushi

Beläget längst ner i söder bland de maldiviska atollerna, erbjuder Como ett rikt undervattensliv. Vill man simma med valhajar här får man en klocka på armen och så snart det skymtas valhajar i området får man kasta sig i båten för att få chansen att simma med dessa gigantiska vackra djur. Snorklar gör man såklart från stranden och revet är helt magiskt, speciellt pga att det ligger så öde längst i söder.

Cocoa Island by COMO

Cocoa Irland är känt för sitt klara vatten och fantastiska korallrev. Husrevet är fullt av liv, och färgglada fiskar, sköldpaddor och även revhajar som trivs här. Denna underbara resorts nås med motorbåt från Male och både service och kök är av mycket hög klass!

OZEN by Atmosphere at Maadhoo

Ja, OZEN by Atmosphere at Maadhoo är ett lyxigt resort på ön Maadhoo i Maldiverna, och det har ett eget skyddat husrev. OZEN by Atmosphere vid Maadhoo har investerat i att skydda och bevara sitt närliggande husrev, och de erbjuder fantastiska möjligheter för snorkling och dykning för sina gäster. Detta gör det till en idealisk destination för dem som vill utforska det marina livet i Maldiverna direkt från stranden.

/Hummingbird Lifestyle Travel, 2024

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!