Seychellerna inspiration


Resor till Seychellerna med Hummingbird

Upptäck semesterparadiset

För den som söker det lilla extra är Seychellerna minst sagt en pärla i indiska oceanen. Tillsammans med researrangören Hummingbird Lifestyle Travel har du möjlighet att upptäcka de oexploaterade sagolikt vackra öarna. På Seychellerna finns fantastiska stränder med vit sand, turkost vatten, granitklippor, korallrev, färgrika naturscener och kokospalmer. Följt av en behagligt härlig medeltemperatur på 30 grader året runt.

Hummingbird Lifestyle Travel är det Göteborgsbaserade företaget som specialiserat sig på att skapa unika och skräddarsydda resor till exotiska platser och kryssningar över hela världen. Där indiska oceanen och Seychellerna är några av deras främsta expertisområden.

– Öriket Seychellerna bjuder verkligen på exotiska upplevelser i form av storslagna naturupplevelser i kombination med avkopplande strandliv och är ett resmål som passar alla i smaken, säger Susanne Ritzen Österberg på Hummingbird Lifestyle Travel.

För oss som har just Seychellerna som ett av våra specialistområden har vi möjligt att pussla ihop en paketresa med flyg, den typen boendeform man önskar, transfer, förbokade guidade båtturer och utflykter med mera. Vilket brukar bli både smidigare och billigare än om man skulle göra det på egen hand, förklarar Susanne. Beroende på vad man som kund har för önskemål och budget kan vi skräddarsy hela resplanen och plocka ut det bästa för resenären, vilket många anser vara ovärderligt. Våra resenärer är både par på smekmånad, barnfamiljer eller äventyrslystna turister som vill snorkla i korallrev och upptäcka den fantastiska naturen som öarna erbjuder. Vi har resor som passar allas önskemål och budget, förklarar Susanne.

Resor till Seychellerna – upplev grönskande berg & palmkantade stränder

– Tack vare att vi har våra egna arrangörer på plats nere i Seychellerna som har stor lokal kännedom, har vi möjlighet att skapa unika resor för människor som vill upptäcka de mytomspunna paradisöarna i indiska oceanen, berättar Susanne.

Sammanlagt består Seychellerna av 115 öar med olika charm och karaktär. Med resor till Seychellerna har du möjlighet att upptäcka världsarvet Vallée de Mai naturreservat. På granitön Praslin finns de naturliga palmskogarna bevarade. Seychellerna kan stoltsera med ytterligare ett världsarv, atollen Aldabra.

Atollen består av fyra korallöar som omsluter en lagun och öarna är omgivna av ett korallrev. På ön Mahé, som är Seychellernas största ö, kan du som besökare beskåda skogbeklädda berg. På ön La Digue, den minsta av de bebodda öarna i Seychellerna, finner ni spektakulära granitformationer på stränderna.

Om Seychellerna

VALUTA: Seychelliska Rupier (växlas på plats), USD, Euro.

SPRÅK: kreol, engelska och franska.

KLIMAT: Tropiskt klimat, Dagstemperaturer 26 – 29 grader. Torrast period maj – november. Det går flyg till Seychellerna varje dag året runt.

VISUM: För nordiska medborgare erhålles turistvisum för 30 dagar vid ankomst.

PRISEXEMPEL: 12 nätters ö-hopp med flyg, guesthouse (inkl. frukost) på 3 öar samt transfers kostar ca 25 995kr per person. Resor till Seychellerna och boende på mysiga guesthouses

Mer inspiration