Äventyrliga Nya Zeeland


Roadtrip igenom Nya Zeelands vackra natur

Vill du vara säker på att få en komplett resa med många höjdpunkter inkluderat från början, väl utvalda charmiga boutiquehotell och guesthouses samt en bra resplan att följa?
Nu har du chansen att denna fina resan kan bli din!

Allt är förbokat av någon som känner till landet och med lagom många nätter på varje plats. Önskar man lite mer luft i programmet så kan vi lätt lägga in ett par extra nätter här och var,
och ändå ge er den rabatt som ni får via Handelsbanken.

Resan inkluderar 3 veckors boende både på Sydön och Nordön, hyrbil, färjebiljett med businesslounge entre, samt helikopter över fjordland, vandringsturer, sagan om ringen upplevelse, vingårdsbesök och mycket mera.
Nya Zeelands höjdpunkter är baserad på två personer och att man reser på egen hand utan guide, men med alla praktiska detaljer förbokade och klara. Ni kommer få en färdplan att följa så ni enkelt kan uppleva
allt tryggt och säkert men ändå efter eget tempo. Se detta som ett bra upplägg som sedan går att modifiera efter önskemål och budget.

Resan börjar i Auckland och slutar i Queenstown, vilket är perfekt avslut för dig som vill flyga direkt hem, eller kanske vill du kombinera med en flygbiljett över till Sydney och göra ett par dagar i Australiens största och vackraste stad?

Vill du har sol och bad kan vi också föreslå att kombinera med några lata sköna dagar på Fiji före resan går tillbaks till Sverige igen.

Roadtrip på Nya Zeeland

 

Resan börjar i Auckland och slutar i Queenstown och är lätt att kombinera med Australien, Fiji eller kanske något spännande stopp i USA eller Asien.

Höjdpunkter:

 • Maorikultur och sprutande gejsrar i Rotorua
 • Kultur, shopping och nöjen i huvudstaden Wellington
 • Vacker färjeöverfart från Wellington till Picton (Nordön till Sydön)
 • Vandring i Abel Tasman National Park
 • Körning längs med västkusten från norr till söder
 • Vingårdar i Blenheim
 • Helikopter, jetboat och vandring i fjordland
 • Sagan om ringen upplevelse

 

Nya Zeeland från norr till söder på 3 veckor och hyrbil hela vistelsen hämtning Auckland och lämning Queenstown med 20 övernattningar på väl utvalda charmiga boutiquehotell och guesthouses längs med hela resan.

 

I Auckland, seglingens stad, kan ni följa med en tur ut med America Cup båten eller varför inte åka över till vinparadiset Waiheke Island som ligger bara ca 40 min med båt från Auckland hamn. Man kan även bara strosa omkring i Auckland och kanske åka upp i Sky Tower för att få en underbar utsikt över Auckland med omnejd.

Hyrbilen är bokad och den har ni till ert förfogande under hela vistelsen på Nya Zeeland. Den hämtas i Auckland och lämnas i Queenstown. Hotellen vi har valt ut är av förstaklass och mycket bra belägna och tillhör våra mest populära hotell.  Frukost ingår alla dagar, då vi ser en stor efterfrågan från våra svenska gäster att ha frukost inkluderat. Ni kommer att bo på vingård i Blenheim, i Treehouse vid glaciären Franz Josef och på ett härligt boende med havsutsikt i Coromandel.

Reseförslaget är på 3 veckor och omfattar de främsta höjdpunkterna på Nya Zeeland, från norr till söder – och passar dig som vill resa på egen hand.

fr. 49 950 kr  (ord pris 55 200 kr)

Priserna är från priser och anges per person.

I resan ingår:

 • Flygbiljett t/r Nya Zeeland
 • 20 hotellnätter på väl utvalda charmiga boutiquehotell längs med rutten
 • Vingårdsboende på Marlborough Vintners Hotel (två nätter)
 • Boende på Treetops vid glaciärerna  (två nätter)
 • 20 frukostar
 • Vingårdstur i Blenheim heldag, med båttur och vinprovning. (utan kostnad för Handelsbankens gäster)
 • I sagan om ringens fotspår –  halvdagstur
 • Siberian Wilderness fullday – med helikopter + vandring+ jetboat – upplevelse för livet ingår!
 • Hyrbilshyra under hela vistelsen på Nya Zeeland inkl. full försäkring, obegränsad körning samt envägshyra från Auckland till Queenstown
 • Färjebiljett för 2 personer och för hyrbilen, från Wellington till Picton enkel väg
 • Inträde till loungen ombord på färjan, (exklusivt för Handelsbankens gäster)
 • Rådgivning och bokningsservice
 • 24 timmars service
 • Försäkring igenom paketreselagen
 • Bra betalningsvillkor

OBS, hör med oss om aktuellt pris gällande högsäsong från 18 december till 10 januari, räkna med ca + 5 000kr mer i tillägg per person.

Kontakta oss om du är intresserad av familjepriser eller priser för andra rumskategorier.

Naturupplevelser på en Roadtrip

Naturens fantastiska underverk kommer verkligen till sin fulla rätt på Nya Zeeland. Det är inte för inte som så många filmer har spelats in just här. Denna resa omfattar Nya Zeelands absolut vackraste platser och områden. Du landar i vackra Auckland, City of Sails och här bor du på Heritage Auckland 2 nätter för att komma över jetlag och för att se Auckland stad. Flanera runt i denna seglens vackra stad, innan äventyret på Nya Zeeland börjar. Önskar du några fler extra dagar här i Auckland kan vi lätt förlänga din resa. Efter vistelsen i Auckland är det dags att hoppa in i hyrbilen och ratta söderut.

 

Du landar i vackra Auckland, City of Sails och här bor du på Heritage Auckland 2 nätter för att komma över jetlag och för att se Auckland stad. Flanera runt i denna seglens vackra stad, innan äventyret på Nya Zeeland börjar. Önskar du några fler extra dagar här i Auckland kan vi lätt förlänga din resa. Efter vistelsen i Auckland är det dags att hoppa in i hyrbilen och ratta söderut.

 

 

 Auckland- Coromandel

Första anhalten är kanske en av Nya Zeelands mysigaste och charmigaste platser, med långa stränder, heta källor, skogsområden och ett absolut måste på resan. Ni kör hit med hyrbilen efter första stoppet som är i Auckland, ca 2 timmar med bil. Ni bor här i två nätter och har gott om tid att utforska området på egen hand. Missa inte att paddla kajak, vandra på natural beach, gräv ditt badkar på stranden med de heta källorna, och njut av färska skaldjur på en av alla restauranger i Whitianga.

Auckland – Rotorua

Nästa etapp är ca 150 km, från Coromandel till Rotorua. Precis innan du kommer fram till Waitomo passerar du Otorohanga, där du kan möta Nya Zeelands nationalsymbol, kiwin, på ”the Kiwi House*.

Vill ni göra en sidetrip kan ni åka till Waitomo Caves för att se lysmaskarna:

Om ni åker hit kommer ni att få uppleva stalaktiter, stalagmiter och lysmaskar. Här finns flera äventyr att följa med på, allt från båtturer nere i underjorden till häftig blackwater rafting, eller varför inte se grottorna från de stora bildäcksgungorna? Resan går sedan vidare mot Rotorua genom vackra jordbrukslandskap. Vill du sträcka på benen finns där Pureora Forest Park, som har ett rikt fågelliv och vackra vandringsleder. Är du fiskeintresserad kan du prova lyckan vid Lake Whakamaru. Du vet att du är nästan framme vid Rotorua när du ser de geotermiska ångorna som stiger högt upp mot skyn från de sjudande pölarna. Ett annat säkert tecken är också att du kan känna lukten av ruttet ägg – en tydlig indikation på att du nu är framme i Rotorua! Gaserna kommer från underjordiska källor och består till viss del av svavel, därav den speciella lukten. Men misströsta inte, näsan vänjer sig snart.

Rotorua

I Rotorua väntar två övernattningar, så du har gott om tid att utforska detta spännande område!

Rotorua är nordöns mest populära turistmål och maoriernas kulturella centrum. Området har i alla tider varit ett viktigt nav i den maoriska kulturen. I dag är ungefär en femtedel av de 50 000 invånarna maorier. Här finns möjlighet att gå på maorifest med traditionell hangi-middag (tillagad i ugn i marken), dans och historier från förr.

Rotorua är också känt just för sin geotermiska aktivitet, med kokheta källor och sprutande gejsrar. Här väntar naturupplevelser utöver det vanliga. Vandra i de vackra skogarna, förundras över gejsrarna och bada fötterna i en skön, varm gyttjepöl. I Rotorua finns också ett stort utbud av aktiviteter. Vi tipsar också om att man följer med en guidad tur som inkluderar en traditionell Maori Hangi fest och konsert på Tamaki Family Marae. Bra ide är också att boka en Agrodome Sheep Show, för att få en bra insikt i farmarlivet på Nya Zeeland. Besök också gärna Rainbow Springs med sin inhemska fauna inklusive Kiwi el Te Puia där en lokal Maori guidar dig igenom den geotermiska dalen som sprutar av gejsrar och bubblar av lera.

 

Rotorua – Wellington

 

Efter Rotorua går resan vidare till Wellington, ca 400 km. Passa på och beskåda Huka Falls och stanna gärna till i Taupo före ni kör vidare längs stränderna av Luganosjön. Upptäck det alpina landskapet vid vulkanerna Mt. Ruapehu och Tongariro National Park och här tipsar vi om att göra en av Nya Zeelands vackraste vandringar, Tongariro Crossing. Allt eftersom du kör kommer landskapet att ändra karaktär och domineras allt mer av slingrande floder och gröna dalar. Resan fortsätter längs med Kapiti kusten mote Wellington där du checkar du in för två övernattningar.

Välkommen till Wellington,

Nya Zeelands huvudstad! Wellington ligger mycket vackert vid havet, omgiven av gröna kullar. Tar du spårvagnen upp på berget får du en fantastisk utsikt över huvudstaden och dess vackra omgivningar. Wellington har ungefär 400.000 invånare och här finns ett stort utbud av affärer och sevärdheter. Wellington har också fler barer och restauranger per invånare än New York. Här finns med andra ord gott om chanser till kulinariska äventyr! Vi rekommenderar en stadsrundtur och ett besök på nationalmuséet Te Papa. Missa inte ett besök till KIWI ön Kapiti Island och att kika in i Wetu Caves.

 

Wellington – Picton – Blenheim (körning: 130 km och 4 timmar (inkl 3 timmars båtresa)

Nu är det dags att lämna Wellington och åka ombord på färjan som tar dig över till sydön. Turen över Cook Strait och genom Marlborough Sounds är en av de mest natursköna färjeturerna i världen, så fram med kameran och njut! Färjan tar ca tre timmar och inkluderar höjdpunkter som Red Rocks sälkoloni, Tory Channel och Cooks Lockout. Ombord har vi förbokat inträde till loungen så ni kan njuta av den goda maten och drycken som serveras här gratis för alla gäster som får komma in i denna ”businesslounge”.

Den pittoreska kuststaden Picton

välkomnar dig sedan till sydön!

Från Picton är det en liten kort körning till Nya Zeelands soligaste område, Blenheim. Här väntar vingårdar och kustliv i Blenheim och dess fina gemytliga vingårdar. Eftersom många konsthantverkare har slagit sig ner här kan du också titta in i ateljéerna hos bland annat glasblåsare och keramiker. Kanske läge att köpa med någon souvenir? Ta också gärna tillfället i akt och provsmaka några av de goda viner som produceras på de ca 40 vingårdar som finns i området. Nya Zeelands vin är väl ansett och landet exporterar allt mer vin till Sverige. Egentligen är det för kallt för att odla vin här i trakterna runt Blenheim, men de många soltimmarna gör det omöjliga möjligt. Just detta svala men soliga klimat tillför vinet en överraskande intensitet i doft och smak. Speciellt populära är viner av druvan Sauvignon Blanc.

Blenheim

Boende på mysiga Marlborough Vintners Hotel – ett Heritage Collection hotell med hög klass, mitt bland vingårdarna i Blenheim, inklusive frukost.

 

Blenheim – Abel Tasman Nationalpark (körning: 180 km och 3 timmar)

Välkommen till en av Nya Zeelands absolut finaste nationalparker, Abel Tasman Nationalpark, en fantastisk park och en av höjdpunkterna och ”must do” när ni är här. Abel Tasman National Park (etablerat 1942) är känd för sina gyllene stränder, skulpterade granitklippor och världsberömda Abel Tasman Coastal Track. Den har också ett milt klimat och är ett bra ställe att besöka när som helst på året. Här finns mycket att göra, det mest populära är dock att vandra och kombinera detta med att paddla kajak. Det finns två vandringsleder som är populära, dels inland track som går inne i skog och bush och den andra heter coastal track och som namnet säger, så går denna utmed kustbandet.

Abel Tasman – Punakaiki (ca 3 timmar)

Dags att köra söderut och på vägen till västkusten kommer du färdas uppför Moutueka River Valley på en vacker slingrande väg som tar dig förbi magiska landskap och små orter. Vaska guld i Lyell Creek innan du navigerar dig vidare längs med kusten. Vägen till Greymouth slingrar sig utmed kusten och ger en spektakulär utsikt över vilda stränder och stormiga Tasmanhavet. Punakaiki är känd för sina pannkaksformade klippformationer.

 

Greymouth – Franz Josef Glacier (körning : 197 km och 2,36 timmar)

Dags att lämna Punakaiki och köra söderut mot Franz Josef Glacier, men först tipsar vi om att göra stopp i den fina lilla orten Hokitika – som har rykte om sig att vara den mest vänliga och välkomnande staden på västkusten! Här kan man bl a se hur den nyzeeländska gröna jaden behandlas och skulpteras. Här kan man också göra en häftig vandring genom skogen högt uppe bland träden på specialbyggda gångvägar – så kallad West Coast Tops Walk. Bra att ni har gott om tid på er här i Hokitika före resan fortsätter neråt Sydön.Missa inte West Coast Treetop Walk! En upplevelse!

Efter ca 2 timmars ytterligare körning kommer ni fram till glaciärområdet som tillhör ett ”must see and do” här på Sydön. Här ska ni passa på och göra glaciärvandringar på Franz Josef Glacier eller följa med guidade vandringar, eller varför inte se glaciären högt ovanifrån – från en helikopter? Här bor ni en natt på Westwood Lodge som har bästa läget och inkluderat är också frukost.

I närheten av Franz Josef Glacier ligger också den andra kända glaciären, Fox Glacier, uppkallad efter en tidig Nya Zeelands premiärminister, William Fox.

Franz Josef & Fox Glacier – Wanaka

Wanaka är ett paradis utan dess motstycke. Här vandrar ni, åker helikopter över häftiga bergskedjan Mount Aspiring och Southern Alps. Jetboat ingår också i detta paket. Här är det fullt med upplevelser, som ni troligen inte kan motstå. Fallskärmshoppning, är nästan givet, om ni vågar?

Som sagt både helikopter, vandring och jetboat ingår redan så detta är inkluderat. Ni kan även flyga ert eget flygplan med fly-U när ni är här. Som sagt valmöjligheterna är många.

Wanaka – Queenstown (körning : 200 km)

Njut av de vackra vattenfallen och flodlandskapen nu när du lämnar kusten och kör genom Haast Pass. Vägen slingrar sig genom nationalparken och vegetationen blir nu glesare och glesare. Snart närmar ni er de otroligt fina sjöarna, Wanaka och Hawea som båda bidrar till den vackra natursköna resan. Dessa vackra sjöar har också fått vara motiv på oändligt många fotograferingar, då de ligger helt stilla och spegelblanka och man knappt kan se vad som är äkta och vad som speglas! Kör över Crown Range Road som är den kortaste vägen till Queenstown och här är utsikten fantastisk! Vingårdarna i Gibbston området och bungy hoppare på Kawarau River Bridge är fina distraktioner på vägen.

 

 

Resor till Nya Zeeland

Du kanske också är intresserad av