Australienresa på två veckor


 

Prisvärd Australienresa med Sydney och Stora barriärrevet

 

En perfekt resa för dig som vill uppleva pulsen i Sydney i kombination med tropikerna i norr. En bra bas att utgå ifrån och sedan bygga vidare med fler upplevelser. Vill du ha vår hjälp står vi gärna till tjänst. Kanske vill du till exempel boka hyrbil, en tur till Ayers Rock/Uluru eller en utflykt till Stora Barriärrevet, för att göra din Australienresa komplett? Vill du lära mer om Australien och få tips så kan du kolla in vår blogg. Australienbloggen

 

 

I resan ingår flyg, fem nätter på hotell i Sydney och sju nätter på en härlig resort i Trinity Beach utanför Cairns. Detta är en bra början, men det finns som sagt många möjligheter att brodera ut resan ytterligare. Vi hjälper gärna till, men vi vet också att vissa av oss helst vill vara sin egen reseledare. Då är detta Australienresan för dig! Nyfiken på andra resor:  Australien i ett nötskal 

 

Höjdpunkter
•Prisvärd paketresa till Australien
•Stadspuls, regnskog och revupplevelser i samma resa
•Sevärdheter och shopping i Sydney
•Regnskog och snorkling vid Stora Barriärrevet i tropiska norr

Du flyger till Australien med möjlighet till stopover antingen i Dubai, Hong Kong, Singapore eller Bangkok. Du kan också flyga via USA och Fiji om du vill.

Resan börjar i Sydney, en av världens vackraste städer. Du bor på centralt belägna Cambridge Hotel, med närhet till restauranger, shopping och sevärdheter. Här har du fem dagar helt till eget förfogande. Gott om tid att upptäcka staden och dess omgivningar, med andra ord.

Vi rekommenderar en rundtur och det finns många att välja bland. Du kan till exempel se Sydney från cykel eller båt. Vill du ha mer spänning föreslår vi Bridge Climb, som har blivit en av Sydneys absolut mest populära turistattraktioner. Tillsammans med en guide klättrar du upp på Harbour Bridge. Från toppen har du en makalös utsikt över operahuset, hamnen och hela Sydney.

I Sydneys omgivningar finns också mycket att se och göra. Nationalparken Blue Mountains några timmars bilresa utanför Sydney är till exempel väl värd ett besök. Denna världsarvslistade nationalpark bjuder på fascinerande natur och ett rikt djurliv. Här finns bland annat många eukalyptusträd, och det är deras blådisiga ångor som har givit parken dess namn. Ta på rejäla skor om du åker hit, det finns många vackra vandringsleder att följa.

Efter fem härliga dagar i Sydney går resan nu vidare med inrikesflyg till Cairns. Vill du stanna fler dagar i Sydney hjälper vi dig gärna att förlänga din vistelse. Kontakta oss för ett förslag.

Efter dagarna i Sydney flyger du nu norrut till Cairns. Här är det tropiskt klimat och runt 25 grader varmt även på vintern. Cairns har förvandlats från stillsam hamnstad till stor turistmagnet, eftersom man härifrån har nära till en av Australiens absolut mest kända sevärdheter Stora Barriärrevet.

Du bor i Trinity Beach, som ligger bara ca 20 minuter norr om Cairns. Detta är en lugn liten ort med en jättelång, härlig sandstrand och solnedgångar som inte är av denna värld. Precis vid stranden ligger en handfull restauranger där du kan äta middag med vidunderlig utsikt över havet. Här bor du på Blue Lagoon Resort, en härlig anläggning med fint poolområde.

Vi rekommenderar att du har en hyrbil under din vistelse i Trinity Beach, för här finns mycket att uppleva. Det är lätt att köra här, vänstertrafiken till trots. Det är fint asfalterade vägar, lugn trafik och tydlig skyltning.

Du kan till exempel ta bilen norrut, till den lilla fina staden Port Douglas (ca 45 minuter). Från hamnen i Port Douglas går mängder av båtutflykter för dig som vill snorkla eller dyka vid Stora Barriärrevet. Fortsätter du ännu längre norrut kommer du till Cape Tribulation, där regnskogen möter havet. Du kan också köra söderut mot Cairns före lite mer stadspuls, eller varför inte upptäcka Atherton Tablelands och dess ensliga outback? Här finns så mycket att se!

Priser per person
Del i dubbelrum fr. 17.990,-

Ordinarie pris fr. 20.990,-

 

Kontakta oss om du är intresserad av familjepriser eller priser för andra rumskategorier.

Vänligen observera
Priserna är från priser och anges per person.

I resan ingår:

◦Flygbiljett till Australien tur och retur i ekonomiklass
◦Inrikesflyg mellan Cairns och Sydney enkel väg
◦1 incheckat bagage och 1 handbagage
◦Alla måltider ombord på långsträckorna
◦5 nätter på hotell i Sydney
◦7 nätter på hotell i Trinity Beach utanför Cairns
◦24 timmars jour/service på plats i Australien
◦Rådgivning och bokningsservice

Kontakta oss om du vill boka extra utflykter och aktiviteter. Vi har mycket att rekommendera och hjälper dig gärna att boka. Notera att aktiviteterna här endast är ett urval av allt vi kan erbjuda. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Sydney – tips på aktiviteter:

◦Harbour Bridge, klättra med guide för bästa utsikten över Sydney
◦Sydney Harbour kryssning, här finns flera alternativ
◦Blue Mountains nationalpark, olika utflykter med guide
◦Sydney Opera House, show, middag och tur bakom kulisserna
◦Sydney stadsrundtur, till exempel till fots eller med cykel
◦Sydney på annat vis, till exempel från helikopter eller kajak

Cairns och Stora Barriärrevet:

◦båttur med möjlighet att dyka och snorkla
◦Green Island, segling utanför Cairns
◦Sand Cay, havstur med katamaran
◦Frankland Islands, dagstur inklusive lunch och vandring
◦Luftballong, flyg över Cairns
◦Kuranda, utflykt med linbana och tåg genom regnskogen
◦Daintree nationalpark, flera alternativ finns

Enbart för dig som är kund hos Handelsbanken
fr. 17 990 kr

(Ord pris fr 20 990 kr)

totalpris per person

Du kanske även är intresserad av