Florida Express 8 dagar


Orlando – Miami 8 dagar

Detta är en paketerad bilsemester med flyg, hyrbil och hotell under 8 dagar. En resa som passa alla resenärer; kompisgäng, par och familjer. Florida är en perfekt destination för alla och klimatet är perfekt, köravstånden är korta och ”sunshine state” är fylld med upplevelser för alla.

 

Upplev Orlando, västkusten och Miami

Denna resa börjar med de fantastiska nöjesparkerna i Orlando, upplev filmens värld i Universal Studios, besök Harry Potter i Islands of Adventure och möt de kända figurerna i Disney World.

Passa också på att shoppa till låga priser i Premium Outlet för att sedan fortsätta längs Floridas västkust till Sarasota, Fort Myers, Everglades och avslutas i Miami. En resa som innehåller det bästa av nöjesparker, stränder och shopping.

Resan från Orlando till Miami

Från nöjesparkernas Orlando styr ni bilen mot Sarasota som stoltserar med några av Floridas vackraste stränder och spektakulära solnedgångar.

Sarasota i kombination med Siesta Key är en storfavorit på Floridas västkust. Denna kulturella metropol har sin egen designhistoria och här finns en mängd olika museer för dig som vill lära mer om forna tider. Förutom att vara ett av USA:s rikaste områden vilket i sig garanterar förstklassiga restauranger, finner man även här den finaste stranden ”Siesta Key Beach” som är  världsberömd för sin kritvita sand.

Vill ni förlänga resan så rekommenderar vi en tur över till Anna Maria Island ett par dagar. Alternativt stanna i Fort Myers som också ligger här i området för att ta en båttur ner till Key West, en verkligen skön resa till USA:s mest södra punkt.

Följer ni programmet åker ni vidare från Sarasota till Fort Myers och vidare till Nationalparken Everglades National Park. Gör gärna ett stopp här för att följa med en träskbåt (svävare) som med flygande fart tar dig över sumpmarken och igenom mangroveträsket.

Ni fortsätter sedan den korta biten till Miami där vi har förbokat hotell i två nätter åt er. Vill ni förlänga resan med ytterligare fler nätter går det utmärkt. Många väljer att kombinera en bilsemester med en kryssning i Karibien.

Florida Drömresa med egen bil – gör din egen roadtrip!

Dag 1: Avresa från Sverige mot Orlando

Från Sverige sätter vi kurs mot Orlando och solskensstaten Florida. Ankomst till USA är samma dag tack vare tidsskillnaden.

Vid ankomst på flygplatsen väntar en förbokad hyrbil på er så att ni snabbt och lätt kan påbörja äventyret i Florida. Att bila runt på egen hand är helt perfekt, avstånden är relativt korta, vägarna välskyltade och ni kan göra stopp längs med vägen och köra helt i egen takt.

Vila ut efter resan eller kasta er uti Orlandos alla möjligheter. Klimatet här i denna del av Florida är nästan alltid perfekt, och vill ni shoppa så finns det riktigt prisvärda shopping outlets här i närheten av Orlando.

Dag 2: Orlando

Heldag i Orlando, välj bland alla de olika nöjesparkerna som finns här. Några vi rekommenderar:
* Magic Kingdom Park – om man vill lära känna alla de underbara Disneyfigurerna.
* Disney’s Epcot – nöjespark där hela världen som är samlad i miniformat. Innovativt och spännande.
* Disney’s Animal Kingdom – djurpark med t.ex. safariupplevelse, för er som gillar Lejonkungen, Dinosaurier och Afrikas djurliv.

Dag 3: Orlando

Idag finns det en chans att upptäcka Orlandos nöjesparker, vi föreslår:
* Universal Studios – följ med in i filmens värld. Men in Black, Alien, Attack, Shrek 4D, E.T. och en mängd andra upplevelser.
* Universals Islands of Adventure – 5 olika öar med olika upplevelser, den främsta sevärdheten är Harry Potters värld som är både magisk och förtrollande.
* SeaWorld Orlando – Sjölejon, delfiner och en hel värld av marint undervattenliv. En given attraktion.

Dag 4: Orlando – Sarasota

Idag checkar ni ut från hotellet i Orlando och kör längs västkusten och mot Sarasota. En underbar stad, helt perfekt belägen med de finaste stränderna i Florida.

Kör över the Sunshine Skyway Bridge, genom Anna Maria Island och Longboat Key före ni ankommer Sarasota.

Här har vi förbokat 2 nätter på hotell åt er.

Dag 5: Sarasota

Sarasota tillhör en av västkustens mest spektakulära och exklusiva orter på västkusten. Här finns också de vackraste stränderna och de finaste solnedgångarna. En stad som bjuder en mängd olika restauranger, bra shopping i boutiques, botanisk trädgård med orkidéer och en mängd olika museer.

Dag 6: Sarasota – Fort Myers – Everglades – Miami

Dags att bege sig mot Miami via Everglades National Park.  Denna nationalpark går också under namnet ”River of Grass” på grund av den långsamt flytande floden som nästan är helt övertäckt av sjögräs. Detta subtropiska paradis är Floridas bäst bevarade hemlighet. Att flyga fram över mangroveträsken i en äkta svävare (träskbåt) är en spännande upplevelse. Känslan är nästan lite oäkta och lite overklig men verkligen jättekul, både för gammal och ung.

Men innan vi kommer fram till Everglades föreslår vi ett stopp i Thomas Edison och Henry Fords hemtrakt Fort Myers. En skön liten ort med fina stränder och ett litet centrum. Det tar ca 3 timmar att köra från Sarasota till Fort Myers. Njut av en lunch eller fika i Fort Myers innan ni kommer till Everglades, körtid från Fort Meyers till Everglades är ca 2 timmar.

Vill ni förlänga er vistelse i Fort Myers kan vi på ett enkelt sätt boka in detta åt er. Från Fort Meyers kan ni sedan göra en dagsutflykt till Sanibel Island.

Från Everglades till Miami är det en kort bit att köra, för att checka in på hotellet vi har bokat för er räkning, i två nätter (går att förlänga).

Dag 7: Miami

Välkommen till Miami, en skön stad som blommar av liv och rörelse. Här möter du en mix av kulturer, bra shopping, många långa stränder och en stor blandning av restauranger. Miami är en perfekt start eller avslutning på Floridaresan. Vill ni göra en dagsutflykt har vi flera att välja bland. Hör med oss om olika alternativ.

Dag 8: Miami – Sverige

Efter 2 övernattningar i Miami beger ni er till flygplatsen för att återlämna hyrbilen och gå ombord på planet som tar er hem till Sverige igen.

Priset inkluderar:

  • Flygbiljett från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn till Orlando och hem från Miami t/r
  • Alla flygplatsskatter och avgifter
  • 8 dagars hyrbil inkl GPS med fria mil och ansvarsförsäkring. Upphämtning på Orlando flygplats och avlämning på Miami flygplats
  • 3 nätter på Clarion Inn Lake Buena Vista eller liknande i Orlando
  • 2 nätter på Best Western Midtown Sarasota eller liknande i Sarasota
  • 2 nätter på Days Inn Oceanside eller liknande i Miami
  • Körbeskrivning med tips på utflykter längs med vägen
  • Extra nätter går att boka till på alla orter, hör med oss om förslag
  • Dag för dag program inkl färdbeskrivning, utflyktsprogram och övrig praktisk information.

Det ingår även lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor som Hummingbird Lifestyle Travel har ställt.

Priset inkluderar inte:

  • Avbeställningsskydd
  • Reseförsäkring
  • Måltider
  • Personliga utgifter och dricks
  • Lokala resort-fees och parkeringsavgifter

 

Från priser enligt nedan:

Pris per vuxen: 11.925 kr  (när två personer reser tillsammans).

Pris per person: 8.475 kr (när två vuxna och 2 barn (under 12 år) reser tillsammans och delar boende.

Alla våra resor går dagligen vilket innebär att ni kan bestämma både när ni vill resa ut och hem utan att anpassa er efter färdiga avresedatum. Vill ni vara borta längre eller kortare än angivet program så går det utmärkt. Vi vill även tips om att kombinera denna bilpaketresa med en härlig kryssning i Karibien/Västindien.

Inkluderat i detta pris är:

Flygbiljett till Orlando och hemresa från Miami
Flygskatter och avgifter
3 nätter på Clarion Inn Lake Buena Vista eller liknande
2 nätter på Best Western Midtown Sarastoa eller liknande
2 nätter på Days Inn Oceanside eller liknande
8 dagars hyrbil inkl GPS med fria kilometer och ansvarsförsäkring. Hämtning på Orlando flygplats och avlämning på Miami flygplats.
Dag för dag program inkl färdbeskrivning, utflyktsprogram och övrig praktisk information.

Fler inspirationsresor