Resor till Guadeloupe

Guadeloupe & Kryssning
Fr. 39 990 SEK
Jul- och nyår
Kryssning
Dryckespaket

Jul- och nyårsresa till Guadeloupe med 5 nätter på en resort och 7 nätters kryssning.

Guadeloupe med familjen
Fr. 24 150 SEK
Strandresort
Boende på båt
Äventyr & Sol

10 dagars drömresa till Guadeloupe med boende på resort och på egen husbåt.

Resor till Guadeloupe –

öar med olika profil och 100% njutning

En resa till Guadeloupe visar upp flera ansikten för besökaren, till exempel grönskande Basse-Terre med vulkanen Soufriere och Grande-Terre med sina underbara stränder.

En fjäril

Ovanifrån ser ögruppen ut som en som en fjäril, omgiven av sex eldflugor. Själva Guadeloupe består egentligen av de två öarna Basse-Terre och Grande-Terre, med olikartad natur och landskap.

Basse-Terre & Grand-Terre

är mer kuperad, med en skön grönska, berg och dalar och består till stor del av en nationalpark, samt vulkanen Soufriere. Östra delen som heter Grand-Terre, har en mycket flackare profil och ståtar med långa, fina stränder där också många av hotellen är belägna. Ön har bra vägar och därför är då en rekommendation att hyra en bil. Med bil kan du enklare och smidigare upptäcka nya platser och kanske stanna till vid de mysiga hamnarna.

Les Saintes

Runt omkring Guadeloupe finner du också Les Saintes som är väl värd att besöka. Jacques Cousteaus undervattensreservat vid Pigeon Island och mycket mer. Du finner här även fantastiska möjligheter för segling, dykning och snorkling och många andra sätt att njuta på. Influenserna från Frankrike är påtagliga, vilket du kan märka lite överallt.
Öns skönhet förstärks av den kreolska kulturen, de färgstarka traditionerna och inte minst de kryddstarka maträtterna samt de blandade musikstilarna. Här är det charmigt brokigt! För dig som uppskattar rom, finner du här ett särskilt museum, där du kan lära dig mer om den stolta destilleritraditionen i trakten.

Kontakta oss, vi är specialist på kryssningar till Guadeloupe och närliggande platser.

Fakta om Resor till Guadeloupe
Valuta

Euro.

Klimat

Behagligt klimat året runt med dagstemperaturer 25-28 grader.

Visum

Behövs inte för nordiska medborgare.