Resor till Costa Rica

Costa Rica Eco & Deluxe
Fr. 39 990 SEK
Rundresa
Utflykter
Lyxiga boenden

11 dagars komplett rundresa till Costa Rica med fokus på dess ikoner samt djur & natur.

Familjeresa Costa Rica
Fr. 26 995 SEK
Rundresa
Djur och natur
Privat transfer

En underbar familjeresa till Costa Rica med transfer och fokus på ikoner samt djur & natur.

Romantiska Costa Rica
Fr. 32 990 SEK
Rundresa
Djur och natur
Privat transfer

14 dagars komplett förstaklassig resa till Costa Rica med fokus på dess ikoner samt djur & natur.

Klassiska Costa Rica
Fr. 28 990 SEK
Regnskog
Charmiga hotell
Rundresa

13 dagars exotisk resa till Costa Rica med flodfärder, vulkaner, djur och natur.

Resor till Costa Rica

Mångfaldens pärla i Centralamerika, ligger i framkant när det gäller ekoturism och hållbarhet. Upplev naturen på dess egna premisser och ett djurliv du inte finner någon annanstans i världen. Ett resmål som både ligger i tiden att besöka, och som har en mix av världens alla hörn, samlade på en plats.

Här finner ni vackra stränder. Både vita, svarta och röda stränder men också en fantastisk grön och frodig natur och spännande djungel. Naturen är mycket skiftande och bjuder verkligen på en härlig mix av nationalparker med unikt djurliv, sjöar och vattenfall men även levande vulkaner.

Biologisk mångfald

Våra resor till Costa Rica erbjuder storslagna upplevelser för alla som är intresserade av natur och djurliv. Landet är ett av världens biologiskt rikaste länder med ca 5% av alla arter. En fjärdedel av landets yta utgör nationalparker med fantastisk rikedom av djur- och naturupplevelser. Följ med oss på en spännande innehållsrik resa till detta fantastiska land i Mellanamerika. Välj och vraka bland vårt stora utbud av olika skräddarsydda resor. Passar både familjer och för par som kanske vill ha en romantisk eco-rundresa med guide eller på egen hand.

Litet land

Costa Rica är ett litet land belägen mellan Nord- och Sydamerika och som rymmer en förunderlig rik värld av naturskönhet och djurliv. Låt dig förtrollas av landets mångfaldiga natur med allt från aktiva vulkaner till djupa frodiga regnskogar och vackra stränder. En skattkammare när det kommer till djur och plantor/växter för trots sin relativt lilla storlek finns här världens största mångfald av djurarter.

Trygghet

Ett av Centralamerikas säkraste länder att semestra i och oavsett hur du reser runt kommer du att möta den gästvänliga Costa Rica filosofin, ”Pura Vida” som betyder Rent liv, vilket i sig betyder att man ska hylla det enkla och goda i livet och vara närvarande.

Läs mer här om vad man kan göra på Costa Rica  Pura Vida upplevelser

Fakta om Resor till Costa Rica
Valuta

Costaricansk Colon men USD är lika gångbart och rekommenderas starkt.

Klimat

Fuktig, tropisk kust mot Karibiska havet och en torrare mer solsäker kust mot Stilla havet.

Visum

Behövs ej för svenska medborgare.