Kuba

Resor till Kuba – en färgsprakande destination

Välkommen till ett semesterparadis som erbjuder sol, bad och uttrycksfull kultur och historia.

Republiken Kuba ligger i den västindiska ögruppen Stora Antillerna, ungefär 15 mil från Floridas kust. Kuba består av en huvudö, en mindre ö Isla de la Juventud och även ett antal mindre öar. Med kritvita stränder, klart turkost vatten och fina korallrev som omringar ön har Kuba ännu mer att bjuda på. Landet har en rik och spännande kultur och historia som formats av kolonisation, slaveri och militärdiktatur. Med sin färgglada arkitektur sina gamla amerikanska 50-tals bilar får man uppleva en mycket spännande och historisk atmosfär.

Huvudstaden Havanna

Huvudstaden Havanna erbjuder på många fina sevärdheter, här kan man spatsera runt i den olika kvarteren och se på dess unika arkitektur och historiska byggnader, här är nämligen många konstruktioner listade på UNESCO:s världsarvslista. Det finns ett flertal stadsturer som rekommenderas att göra för att uppleva så mycket som möjligt. Det finns även möjlighet att hyra egen bil och upptäcka Kuba på egen hand, varför inte då passa på att besöka några av de vackra stränderna och hitta sin alldeles egna favorit plats.

Stränder & kultur

Den populäraste stranden är Varadero och är en 2 mil lång halvö som går ut från den nordvästra kusten är den absolut mest besökta stranden här. Svalka dig med en fruktig drink och njut av tidlös omgivning. Här finns, precis som på många ställen på Kuba, dykning, snorkling, olika fisketurer samt delfinsafari. Även fler stränder som Cayo Santa Maria på nordöstra kusten samt ön Cayo Largo utanför sydkusten hittar man förtjusande strandliv.

Missa inte att boka din resa till Kuba och ta del av en fantastisk destination med ett brett utbud av det exotiska och historiska.

Kontakta oss för mer information om resor till Kuba!

Fakta om Kuba
Valuta

Kubansk Peso (CUP) och Konvertibel Peso (CUC).

Klimat

Tropiskt klimat med dagstemperatur på 25-31 grader året runt. Soligt för det mesta, med inslag av kortare, snabbt övergående regnskurar företrädesvis mellan juni-oktober.

Visum

Turistvisum krävs samt passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedagen.