Karibien/Västindien

Yachting & Martinique
Fr. 30 990 SEK
Yachting
Strandresort
Kombination

Populär drömresa med 8 dagar yachting och 5 nätter på franska ön Martinique i Karibien.

Vad är det för skillnad mellan Västindien och Karibien? Svar: ingen alls. Karibien eller Västindien kallar man alla de öar som ligger mellan Sydamerikas nordkust och Nordamerikas sydkust. Alla västindiska öar ligger i Karibien. Men när man pratar om Karibien brukar man också kunna räkna in fler områden, bland annat Venezuela, Colombia och Panama mm. Det vill säga de länder som har sin kust mot Karibiska havet. Vi på Hummingbird Lifestyle Travel har valt ut 18 olika öar i Karibien som vi fokuserar lite extra på men har ni andra önskemål går det säkert bra att vi hjälper er även med andra öar i Karibien och Västindien,

Västindien och Karibiens övärld består av:

– Stora Antillerna, det vill säga Kuba, Haiti, Dominikanska republiken, Puerto Rico, Jamaica och Caymanöama.

– Små Antillerna: Trinidad och Tobago, Barbados. Dominica, St Lucia, Grenada (plus flera småöar).

Men varför heter övärlden Västindien? jo, för att Christopher Columbus mission var att upptäcka en ny sjöväg till Indien och han trodde länge att det var Indien som dök upp vid horisonten när han korsat Atlanten. Det fick bli Västindien för att markera skillnaden i förhållande till Östindien, som riktiga Indien kallades förr i tiden. Ordet Karibien kommer från carib-indianerna, som lever i Guyana.

Fakta om Karibien/Västindien
Valuta

Euro / USD / Karibien dollar eller antilliska gulden beroende på ö

Klimat

Karibien har ett tropiskt klimat vilket betyder att öarna håller sköna temperaturer året om, Aldrig under 20 grader och som högst 32.

Visum

Hör med oss om vad som gäller just din resa