Australien

Rev, Rock & Sydney
Fr. 35 600 SEK
Ayers Rock
Barriärrev
Sydney

Australiens främsta sevärdheter på 3 veckor med kultur, djur, natur och Sydney.

Australiens östkust med husbil
Fr. 39 500 SEK
Husbilsresa
Eget tempo
Sydney-Cairns

Australiens östkust upplevs fritt och flexibelt med husbil på 3 veckor.

Södra Australiens pärlor
Fr. 39 990 SEK
Djur & Natur
Hyrbilsresa
Höjdpunkter

Sydöstra Australien på egen hand med hyrbil och förbokade hotell.

Husbil i Australien & Nya Zeeland
Fr. 49 550 SEK
Husbilsresa
Eget tempo
Upplevelser

Upplev Australien och Nya Zeeland med husbil på 4 veckor, fritt och flexibelt.

Australien & Nya Zeeland
Fr. 64 990 SEK
Rundresa
Djur & Natur
Kryssning

Det bästa av Australien och Nya Zeeland på en och samma resa, på 20 dagar inklusive kryssning.

Australien i ett nötskal
Fr. 44 500 SEK
Rev & Regnskog
Rundresa
Safari

Sydney, Safariupplevelser, Ayers Rock och stora barriärrevet på 18 dagar i Australien.

Australien från norr till söder
Fr. 37 900 SEK
Kakadu & djur
Äventyr
Rundresa

I Crocodile dundees fotspår, från exotiska nationalparkerna i norr till Sydney.

Australien med guldkant
Fr. 99 500 SEK
Rev & Regnskog
Rundresa
Safari

Australiens främsta ikoner på en och samma resa med genomgående lyxigt boende och spännande turer.

Sydney & Stora Barriärrevet
Fr. 19 995 SEK
Rev & Regnskog
Storstad
Prisvärd resa

Stadspuls, regnskog & revupplevelser väntar på denna fantastiska Australien resa på 14 dagar.

Resor till Australien

Välkommen att upptäcka Australien tillsammans med oss på Hummingbird Lifestyle Travel. Vi är stolta över att ha några av Sveriges mest erfarna experter på resor just till Australien, med över 30 års erfarenhet. Vi kan hotellen, lodgerna, utflykterna och de små hemliga upplevelserna som få känner till. Det viktigaste dock är att få en resa som hänger ihop med tider, transporter och klimat så ni får maximalt ut av resan.

Kompromissa inte

Man kan säkert göra resan till Australien billig om man går på kompromiss med tider och kvalitet. Men eftersom det är en resa som många gör en gång kanske två gånger i livet, så är det viktigt att man prioriterar rätt. Vi får höga betyg från våra resenärer om att vi månar om alla våra gästers budget och restid. Tid är pengar. Därför är vi måna om att planera varje resa på det sätt man själv skulle föredra att resa.

Guidade turer

Vi rekommenderar till exempel att man följer med guidade turer i små grupper. Att flyga direkt till Ayers Rock istället för att åka den långa sträckan mellan Alice Springs och Ayers Rock tur och retur. Att åka med en mindre båt till Stora Barriärrevet för att få en mer genuin och äkta upplevelse istället för de stora båtarna som tar upp till 300 personer ombord.

Mer upplevelser

Vi tipsar också om de unika upplevelserna, det som skapar minnen på resan. Kan vara att åka med en fyrhjulsdrift på världens största sandö, Fraser Island. Att följa med på en campingsafari ”glamping” i den förtrollande outbacken. Att smaka viner i Barossa Valley och spana efter koalas på Kangaroo Island.

Om naturen

Missa inte heller att snorkla och dyka i det stora barriärrevet, gör en avstickare in till Ayers Rock i den torra röda öknen. Upplev världens äldsta regnskog Daintree Rainforest i tropiska norr och missa såklart inte heller att spana efter det fascinerande djurlivet. Oavsett hur du vill uppleva detta magiska land kan vi hjälpa dig med resan. Allt från gruppresor till resor på egen hand, till äventyrsresor och resor med egen hyrbil eller husbil.

Därför ska ni boka resan hos oss

Våra experter har varit i Australien över 20 gånger och och producerat och sålt resor med högsta betyg till mer än 1000-tals nöjda kunder. Prata med oss om vilka drömmar ni har om er kommande resa och låt oss ta fram ett passande reseförslag som utgångspunkt.

Om Australien

Australien består av 6 stater och 2 territorier: Western Australia (Perth), South Australia (Adelaide), Victoria (Melbourne), New South Wales (Sydney), Queensland (Brisbane) och Tasmanien (Hobart) samt de två territorierna:  Northern Territory (Darwin) och Australian Capital City (huvudstad: Canberra).

Landet sträcker sig över 4.000 km från öst till väst och 3.200 km från norr till söder. Australien är världens 6:e största land och är ungefär lika stort som Europa. Australien ligger ca 15.000 km från Europa och är omgivet av Söderhavet, Stillahavet och Indiska Oceanen.

Klimat

Australien har ett tempererat väder som varierar mycket på grund av storleken av kontinenten.
De norra delarna har ett varmt klimat året runt med regnperiod från november till mars. De södra delarnas sommarmånader är november till mars och vinterperiod från juni till augusti då det kan blir kyligt.

Fakta om Australien
Valuta

Australiska Dollar. AUD.

Klimat

Australien har ett tempererat klimat som varierar pga storleken av landet. De norra delarna har ett varmt klimat året runt med regnperiod november-mars. De södra delarna har sommar från nov-mars.

Visum

Visum krävs för skandinaviska medborgare. Hör med oss om mer information.