Top 10 på Nya Zeeland

April 3, 2023

Innehåll

Har du varit nyfiken på att resa till Nya Zeeland?

Nya Zeeland är ett otroligt vackert land med så mycket att se och upptäcka. Naturen här är helt enastående och något utöver det vanliga. Oavsett vad du vill göra så kan du göra det på Nya Zeeland. Vi rekommenderar dig att hyra en bil alternativt en husbil och köra längst hela landet och upptäcka guldkornen längst vägen. Gör vackra vandringar, åk på en vinprovning, upplev platserna där Sagan om Ringen spelades in, upptäck ett otroligt djurliv, besök vackra städer, bada i varma källor, gräv fram din egna varma pool på Hot Spring Beach eller varför inte paddla kajak på ett kristallblått hav och ha turen att se både sälar och delfiner?

Ja, Nya Zeeland är ett land som alla borde få uppleva någon gång i livet. Ni kommer inte att bli besvikna då detta magiska land blir en favorit för många. Vi har listat våra “Topp 10” på Nya Zeeland. Läs våra tips och dröm dig bort till en resa hit!

 

 

Milford Sound – beläget på södra ön. Milford Sound en av de mest spektakulära platserna i landet med storslagna fjordlandskap och en mängd vilda djur. Ta en kryssning på fjorden och bli omringad av branta klippväggar och vackra vattenfall.

Tongariro National Park – beläget på norra ön. Detta en av de äldsta nationalparkerna i världen och är hem till den berömda Tongariro Alpine Crossing, en utmanande vandringsled som tar dig genom en mängd fantastiska landskap.

Queenstown – denna populära destinationen erbjuder en mängd olika äventyrsaktiviteter, inklusive skidåkning, bergsklättring, bungyjump, och mycket mer. För den mer lugna resenären rekommenderar vi en vinprovning eller en vandring upp i The Remarkables vackra berg eller varför inte ta en runda på någon av områdets högklassiga golfbanorna.

Franz Josef Glacier – beläget på södra ön, är detta en av de mest tillgängliga glaciärerna i världen och är ett utmärkt ställe att uppleva en glaciärvandring. Vill man toppa besöket i Franz Josef kan man ta en helikoptertur över glaciärerna, en minst sagt minnesvärd upplevelse.

Bay of Islands – beläget på norra ön, är detta en av de vackraste platserna i landet med över 140 öar, kristallklart vatten och fantastiska stränder.

Rotorua – beläget på norra ön, är detta ett av de bästa ställena att uppleva Maori-kulturen och varma källor, gejsrar och mudderpölar.

Abel Tasman National Park – beläget på södra ön, är detta en av de mest natursköna områdena i landet med en mängd fantastiska stränder och vandringsleder.

Coromandel Peninsula – beläget på norra ön, är detta en av de mest populära sommardestinationerna i landet med fantastiska stränder, magiska klippformationer och varma källor.

Aoraki/Mount Cook National Park – beläget på södra ön, är detta hem till Nya Zeelands högsta berg, Mt. Cook, och erbjuder spektakulära vyer och fantastiska vandringsleder.

Kaikoura – beläget på södra ön, är detta ett utmärkt ställe att se valar, delfiner och sjölejon i deras naturliga miljö.

 

Gå in och titta på våra fina resor till Nya Zeeland eller kontakta oss redan idag så berättar vi mer om detta underbara resmål.

Vi kan skräddarsy din drömresa till Nya Zeeland precis som du önskar.

Varför inte kombinera en aktiv och händelserik resa på Nya Zeeland med några sköna dagar på Fiji eller Cook-öarna?

En underbar kombination och ett minne för livet!

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!