Australien lite närmare


Australien kommer lite närmare

 

Nu när Qantas

börjar flyga nonstop från London till Mars den 25 mars, en resa som kommer ligga på ca 17 timmars flygtid kommer Australien kännas lite mer enklare att resa till. Man ansluter smidigt från Sverige, t ex Landvetter eller Arlanda. För att resa instyle välj en av de 42 businessclass suiter ombord (det finns ingen förstaklass). Njut av den höga komforten på denna nya Boeing 787-9 Dreamliner. Varje suite har en 2 meter säng och också utrustad med en bred TV-skärm för bästa komfort. Ekonomiklassen är också otroligt bekväm och med bra benutrymmen, med stolar som går fint att luta bakåt och både hög kvalitativa måltider och vin serveras ombord. Vill ni dessutom flyga vidare inrikes så har Qantas ett prisvärt flygpass som ska bokas tillsammans med de långa sträckorna för att man ska kunna utnyttja passet på bästa sätt.

Välkommen till västra Australien och Perth, …

Australiens soligaste stad. Checka in på ett av Australiens mest häftiga och trendiga boutique hotell, Como The Treasure. Passa på och prova den innovativa aboriginal inspirerade menyn på restaurang ”Wildflower”, rooftop bar och resturang. Bara detta är anledning nog att flyga så långt…

Mat och vin

av hög klass är något som denna region är extra känd för, samt dess fascinerande vackra kustnära scenerier. Här finns man några av landets mest vackraste stränder – genuina, vita, folktomma och alldeles underbara. Känn dig liten när du vandrar bland kauri träden, provsmaka vinerna i området Margaret River ett par timmars körning söder om Perth. Besök vingårdarna och olivlundarna. Att simma med delfiner är också en högintressant aktivitet och på forskningsstationen i Rockingham lär man sig också mer om dessa vackra djurs beteenden. Dags för långlunch? Boka en 7-rätters Discovery Meny på Voyager Estate, eller köp med delikatesser från någon av alla de olika lokalproducerade gårdarna och ta en picnic på klipporna eller stränderna längs med den 140 km långa Cape to Cape vandringsled. Att kombinera några nätter på Como The Treasure med ett par nätter på sköna Injidup Spa Retreat som med sina 10 sköna villor – varje utsmyckad med en egen plunge pool och såklart finner kan man inte vara utan en av australiernas viktigaste ”möbel” – en barbecue!

Vill man vandra, njuta av extraordinära måltider, lära sig surfa, promenera på vita sandstränder, samspråka med ”the locals” och simma med delfiner, ja då har man kommit helt rätt. Välkommen till att upptäcka resor till Australien.