Adelaide by bike

June 2, 2020

Innehåll

Tidig morgon landade planet i Adelaide och jag måste erkänna, att det är otroligt skönt att ha inbokat en transfer som väntar på mig efter jag hämtat ut bagaget. De håller en stor skylt med mitt namn på och det går inte att missa, vem som är där just för att möte mig. Hoppar in i bilen som står precis utanför och får skjuts direkt till mitt hotell, ca 30 minuters resa. Adelaide är huvudstad i South Australia, men är en liten charmig stad. Varje gång jag landat i Australien, förvånas jag över hur smidigt det går från det att planet landat tills man är på sitt hotell.

Checkar in och går en promenad på stan, och äter en bit mat på en av alla de mysiga restauranger som finns i närheten. Efter en god natts sömn och härlig frukost väntar en hel ledig dag på mig. Får det bli en aktiv semester?

En hel dag i Adelaide tänkte jag – vad hittar jag på?

Staden är ganska liten och det går fort att promenera omkring till de olika delarna. Jag tar mig direkt till Victora Square där den årliga matfestivalen Taste of Australia äger rum. Fullt med folk som provsmakar allt från det grekiska köket till indisk currykorv.  Australien har fantastisk mat och allt smakar så himla gott.

Med cykel i Adelaide

Mätt, glad och nöjd hoppade jag på en spårvagn för att ta mig ut till kustbyn Glenelg för lite sol och bad. 30 grader, sol och blå himmel, vad passar bättre än kusten då? Men det var inte bara jag som tänkte åka till kusten, det var fullt med folk på spårvagnen och jag beslöt att ändra mina planer då den stoppade överallt och det kändes som om resan skulle ta en evighet. Istället sökte jag upp en cykeluthyrare och ville hyra en cykel ett par timmar. Det är dock mycket svårt att göra av med pengar i Adelaide. Cykeln var gratis, spårvagnen likaså.

Floden Torres River

Med hjälp, karta och cykel gav jag mig iväg för att cykla till Glenelg och med tydlig instruktion av cykeluthyraren styrde jag söderut. Efter ca 200 meter blev jag dock tveksam om det var rätt väg. Ett gulligt par frågade om jag behövde hjälp och de tipsade om att det är en lång cykeltur till Glenelg och föreslog istället cykelstigarna vid Torres River. En flod som rinner ut till havet. Jag ändrade igen mina planer och styrde norrut. WOW vilken vacker cykeltur jag fick! Cyklade längs med floden och stannade på ett par platser för vätskepåfyllnad och fotografering. Hela dagen tillbringade jag på cykel innan jag återvände in till stan och lämnade cykeln. Promenerade sedan tillbaks mot hotellet, men kunde inte låta bli att göra ett stopp till, på Myfairs takbar, där en läskande öl blev en fin final för dagen.

Vill du har mer information om våra exotiska resor och upplevelser?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Thank you for subscribing!